Šport

Slonokoščena obala v polfinalu

Akra, 04. 02. 2008 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slonokoščena obala se je uvrstila v polfinale afriškega prvenstva v Gani, potem ko je v četrtfinalu gladko premagala Gvinejo.

Nogometaši Slonokoščene obale so se zanesljivo uvrstili v polfinale afriškega prvenstva v Gani, potem ko so sinoči v četrtfinalu gladko s 5:0 (1:0) premagali Gvinejo. V prvem četrtfinalnem obračunu so si pred tem mesto med najboljšo četverico že zagotovili domačini, ki so z 2:1 (1:1) premagali Nigerijo.

Didier Drogba je za zmago Slonokoščene obale prispeval en zadetek.
Didier Drogba je za zmago Slonokoščene obale prispeval en zadetek. FOTO: Reuters

Slonokoščena obala je upravičila status favorita. V prvem polčasu je mrežo tekmecev sicer zatresel le Abdulkader Keita (25.), v drugem pa so Didier Drogba in družba nato stopili na plin ter tekmecem nasuli še štiri gole. Drogba je v 70. minuti zadel za 2:0, njegov soigralec pri Chelseaju Salomon Kalou se je izkazal z dvema zadetkoma (73. in 81.), piko na i pa je postavil Bakary Kone (86.).

V polfinalu se bo Slonokoščena obala pomerila z zmagovalcem današnjega četrtfinalnega obračuna med Egiptom in Angolo, Gana pa čaka na zmagovalca iz dvoboja Tunizija - Kamerun.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.