Šport

Slokar v NBA

Ljubljana, 21. 07. 2006 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uroš Slokar in Erazem Lorbek sta dobila nova delodajalca. Prvi bo igral v NBA pri Torontu, drugi pa pri Unicaji iz Malage.

V ligi NBA nastopa že šest Slovencev
V ligi NBA nastopa že šest Slovencev FOTO: Reuters

Slab mesec dni pred začetkom košarkarskega svetovnega prvenstva na Japonskem si je večina slovenskih reprezentantov že izbrala nove klubske delodajalce za prihodnjo sezono. Po Jaki Lakoviču, ki je Panathinaikos zamenjal za Barcelono, Radoslavu Nesteroviču, ki se iz San Antonia seli v Toronto, ali Goranu Dragiču oziroma Mihi Zupanu, ki sta na pragu Tau Ceramice oz. Uniona Olimpije, se je za odmeven prestop odločil tudi Uroš Slokar. Triindvajsetletni Ljubljančan (208 cm) bo v prihodnji sezoni nastopal v ligi NBA in sicer kot član Toronto Raptors.

Uroš Slokar, ki je kariero začel na Slovanu, zadnje tri sezone pa je bil član italijanskega Benettona, bo podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Tako bo postal šesti slovenski igralec v najmočnejši ligi na svetu ob soigralcu Nesteroviču, Primožu Brezcu, Boštjanu Nachbarju, Benu Udrihu in Aleksandru Vujačiču.

"Želim spoznati ligo NBA. Mnogi so mi svetovali, naj še počakam z odhodom čez lužo, toda želja po novih spoznanjih me je pripeljala k podpisu pogodbe s Torontom. Zavedam se, da ne bo lahko, da bom moral vztrajno čakati na svojo priložnost, toda od nekdaj sem si želel igrati z najboljšimi igralci na svetu, zato sem pripravljen potrpeti," je dejal Slokar.

V teh dneh si je nov klub našel tudi Erazem Lorbek, ki je moral zaradi težav s stopali odpovedati sodelovanje v državni selekciji. Po treh letih nastopanja v Climamiu iz Bologne se bo 22-letni Lorbek, ki je bil v sezoni 2004/05 razglašen za najbolj nadarjenega mladega igralca v Evropi, preselil k španskemu prvaku Unicaji iz Malage.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.