Šport

Slavje za snežno kraljico Janico

Zagreb, 25. 02. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Janico Kostelić, trikratno olimpijsko zmagovalko, in njenega brata Ivico je na zagrebškem Trgu bana Jelačića pričakalo 200 tisoč ljudi.

200.000-glava množica sredi Zagreba
200.000-glava množica sredi Zagreba FOTO: Reuters

Janico Kostelić je že na zagrebškem letališču pozdravilo nekaj tisoč ljudi, okrog 200.000 pa se jih je zbralo v središču mesta. 20-letna dobitnica štirih olimpijskih medalj, treh zlatih in ene srebrne, je postala najuspešnejša olimpijka v hrvaški športni zgodovini.

Ob enajsti uri dopoldan je na zagrebškem letališču Pleso pristalo letalo s hrvaško snežno kraljico Janico Kostelić njeno družino in hrvaško reprezentanco. Z družino Kostelić, ki se je leta za uspeh borila sama, so se danes želeli slikati mnogi politiki in drugi funkcionarji.

Kostelićevi pa so bili po besedah, kot je to že v navadi, skromni. Janica se je zahvalila vsem, ki so jih prišli pozdraviti. Povedala je, da je vesela, da se je pojavilo tako veliko število navijačev in da to še posebej veliko pomeni njenemu bratu Ivici, ki tokrat žal ni prinesel medalje. Kar pa bo, po mnenju Janice, vsekakor popravil na naslednjih olimpijskih igrah. Ivica pa je dodal, da je današnji dan zanj najbolj srečen v življenju. Oče Ante Kostelić je navdušeno povedal, da je komaj čakal, da bodo medalje prinesli domov – v Zagreb, kjer bodo na varnem.

Pred vhodom v letališče je Janico navdušeno pozdravilo nekaj tisoč ljudi. Smučarska reprezentanca pa je nato s posebnim avtobusom odšla proti središču mesta. Okoli pol enih se je na nabito poln Trg bana Jelačića družina Kostelić pripeljala s kočijo. Za še boljšo voljo na glavnem zagrebškem trgu je poskrbelo več priljubljenih hrvaških glasbenih skupin, na kitaro pa je zaigral in zapel tudi Janičin brat Ivica.