Šport

Slavje Jesenic

Jesenice, 24. 09. 2006 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 2. kroga avstrijske lige Ebel premagali moštvo KAC s 6:3 (1:1, 2:1, 3:1).

Tudi druga tekma v dvorani Podmežakla se je pričela s slovesnostjo, tokrat pa so bili v glavni vlogi navijači gostujočega moštva. Z veliki transparentom so namreč prišli na ledeno ploskev in jeseniškim hokejistom ter njihovim navijačem izkazali dobrodošlico v avstrijski ligi.

Hokejisti Acroni Jesenic so premagali celovško moštvo KAC
Hokejisti Acroni Jesenic so premagali celovško moštvo KAC FOTO: POP TV


Glavna vloga na ledeni ploskvi po prvem sodniškem metu pa je pripadla domačim, ki pa uvodnega pritiska niso uspeli kronati z zadetkom. Da bo igra z igralcem več vnovič še kako pomembna so že v peti minuti nakazali gostje, ki so uspeli zadeti. Vendar se niso prav dolgo veselili, kajti jeseniška udarna trojka z bratoma Rodman in Foxom je izid uspela izenačiti že po slabi minuti in vse se je začelo znova.

Tempo je bil hud, boj za vsak plošček neizprosen, kar je napovedovalo še boljše nadaljevanje. V njem so železarji prikazali dobro igro, s katero so dokazali, da je bila zmaga na premieri v petek le nekoliko slab dan. Do drugega in zadnjega vodstva so po petih minutah drugega dela sicer prišli gostje, a se je nadaljevalo po jeseniških notah, ki so delovali uigrano, brez nepotrebnih napačnih podaj in tudi obramba je tokrat bila brezhibna, svoje pa je v vratih dodal še Gaber Glavič. Domači so tako v drugem delu prišli do prednosti, najlepši pa je bil zadetek Foxa, ki je zadel izza gola.

Zadnji del je bil popolnoma jeseniški. Luka Žagar, Dejan Varl in David Rodman so v razmaku sedmih minut trikrat premagali Andrewa Vernerja in s tem odločili zmagovalca. Gostje so v nadaljevanju sicer uspeli zadeti v igri štirih na tri, za kaj več pa jim domači niso dali možnosti. Igralci v redečem so bili enostavno boljši in spretnejši.

Statistika


* Dvorana Podmežakla, gledalcev 2000, sodniki: Ira, Neuwirth in Siegl (vsi Avstrija).
* Strelci: 0:1 Pusnik (Viveiros, 5.), 1:1 Fox (D. Rodman, 5.), 1:2 Hinz (Persson, Norris, 25.), 2:2 M. Rodman (D. Rodman, Fox, 29.), 3:2 Fox (Kranjc, 37.), 4:2 Žagar (Rožič, 42.), 5:2 Varl (Goličič, 44.), 6:2 D. Rodman, 4.), 6:3 Intranuovo (Viveiros, Rebek, 52.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 22, KAC 24.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mkrajner@siol.net
25. 09. 2006 19.17
Bravo fantje le tako naprej.