Šport

Slab žreb za Krimovke

Dunaj, 11. 10. 2005 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice iz Galjevice bodo igrale z norveškim Larvikom, danskim Viborgom in špansko Orsan Elda Prestigio.

Krimovkam ne bo lahko
Krimovkam ne bo lahko FOTO: POP TV

Rokometašice Krima Mercatorja so na žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) v avstrijski prestolnici dobile tekmice v prvem delu evropske lige prvakinj. Liga se bo začela 6. januarja prihodnje leto.

Igralke Celjskim mesnin se bodo - po neuspešnih kvalifikacijskih tekmah za nastop v ligi prvakinj z danskim Viborgom - v tretjem krogu pokala EHF pomerile z beograjsko ekipo Hummel.

Gold Club na Dansko

V minuli sezoni smo hitro izpadli, ker smo bili enostavno slabi, v novi sezoni pa so naša pričakovanja veliko večja. Dobili smo zelo profesionalne tekmice, predvsem to velja za dansko in norveško ekipo, ki sta že dolgo časa prisotni na najvišjem evropskem klubskem prizorišču in prihajata iz dežel, kjer je rokomet doma. Španska Orsan Elda Prestigio je ekipa v vzponu. Do zadnjega kroga se obeta trd boj za prvi dve mesti v skupini. Tone Tiselj, trener Krimovk

Tekmece so dobili tudi drugi slovenski klubi: Gold Club se bo v 3. krogu pokala pokalnih zmagovalcev pomeril z danskim Skjernom.

"Nismo imeli srečne roke, danski predstavnik je bil poleg ruskega eden težjih nasprotnikov. Dansko ekipo ne poznamo najbolje, v zelo kratkem času pa bomo začeli s podrobnim zbiranjem vseh potrebnih informacij. V vsakem primeru nas čaka izjemno težko delo, prednost domačega igrišča na povratnem srečanju pa ne bo odločilna," je dejal trener Vojko Lazar.

V pokalu EHF se bo ormoški Jeruzalem igral s portugalsko Madeiro, koprski Cimos pa z nemškim Gummersbachom.

Ormoška ekipa je z mešanimi občutki dočakala žreb, njihova skrb pa je bila predvsem povezana z oddaljenostjo tekmeca, saj se bodo pomerili z ekipo iz portugalskega turističnega bisera - Madeiro. "Dobili smo premagljivega tekmeca in naredili bomo vse, da se uvrstimo v osmino finala," je odločno dejal sekretar kluba Jani Ivanuša, ki se je neposredno udeležil žreba na Dunaju.

Najhujšega tekmeca so dobili Koprčani. "Želeli smo atraktivnega tekmeca, ne preveč oddaljenega in premagljivega. Gummersbach je atraktiven, ni preveč oddaljen, na igrišču pa se bo videlo, kdo bo močnejši," pravi trener Igor Poklar.

Vse naše ekipe v pokalu EHF prve tekme igrale na domačem igrišču, povratne pa v gosteh. Gold Club bo prvo tekmo igral v gosteh. Prve tekme 3. kroga bodo na sporedu 5. in 6. novembra, povratne pa 12. in 13. novembra.

Skupine lige prvakinj:
skupina A: Krim Mercator, Larvik, Orsan Elda Prestigio in Viborg;
skupina B: Slagelse, Lada Toljati, Dunaferr in Knaz Miloš;
skupina C: Astroc Sagunto, Hypo Niederoesterreich, Byasen Trondheim in Budučnost;
skupina D: Gyoer ETO, Kometal Skopje, Dinamo Volgograd in Aalborg.

pokal pokalnih zmagovalcev:
Skjern - Gold Club;

pokal EHF (moški):
Jeruzalem Ormož - Madeira;
Cimos Koper - Gummersbach;

pokal EHF (ženske):
Celjske mesnine - Hummel Beograd.

SORODNI ČLANKI