Šport

Škotski navijač v priporu

Glasgow, 04. 10. 2007 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Škotskega navijača, ki je na tekmi nogometne Lige prvakov povzročil incident, so policisti prijeli in odpeljali v pripor.

Iz nogometne tekme Lige prvakov v Glasgowu med domačim Celticom in italijanskim Milanom je najbolj v spominu ostal incident v zaključku prestičnega dvoboja. Eden od škotskih navijačev je pritekel na igrišče in z roko po obrazu oplazil vratarja rdeče-črnih Dido, nato pa, še preden so se odzvali varnostniki, splezal nazaj na tribuno.

Čeprav se je na televizijskem posnetku videlo, da se je navijač komajda dotaknil brazilskega vratarja v dresu Milana, se je Dida zrušil na tla in so ga nato celo odnesli z igrišča, trener Milana Carlo Ancelotti pa je celo opravil menjavo. Zaradi tega Škote čaka huda kazen s strani UEFA, čeprav so na krovni evropski nogometni organizaciji pojasnili, da ne bodo uvedli nobenih postopkov, dokler ne dobijo poročila glavnega sodnika omenjene tekme Markusa Merka. Velja pa omeniti, da bo zaradi simuliranja prav lahko kaznovan tudi Dida. Njegov klub Milan je že potrdil, da se ne bo pritožil na končni izid, čeprav so rdeče-črni tekmo izgubili.

Vratarja Milana Dido prav tako čaka mogoča kazen zaradi simuliranja.
Vratarja Milana Dido prav tako čaka mogoča kazen zaradi simuliranja. FOTO: Reuters

Policija je takoj reagirala in na podlagi video posnetka hitro identificirala objestnega privrženca Celtica. Navijač je trenutno v priporu, vodstvo kluba pa ga je kaznovalo s prepovedjo obiska vseh Celticovih tekem, tako doma kot v gosteh.

"Omenjeni navijač ne sme več na nobeno tekmo našega kluba. Naši navijači so znani po tem, da se znajo lepo obnašati in da korektno navijajo za svoj klub. Zaradi tega sta jim tako Evropska (UEFA) kot tudi Mednarodna nogometna zveza (FIFA) že podelili posebne nagrade," je dejal izvršni direktor Celtica Peter Lawwell.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rafaela_
05. 10. 2007 10.35
Kazen v tem primeru bi bila res primerna tudi za Dido zaradi simulacije, čeprav je Milan moj adut. Eastmane tebi se pa vidi, da ne maraš italijasnkega nogometa :)
Eastman
04. 10. 2007 19.52
Upam, da bo kazen dobil tudi simulant Dida, ki je padel kot da bi ga zadel metek in ne le oplazila navijačeva roka.