Šport

Škoti razgrajajo v Barceloni

Barcelona, 07. 11. 2007 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Škotski navijači so poskrbeli za vroče vzdušje v Barceloni. Francoz na klopi Arsenala bo že stotič v karieri vodil klub v Ligi prvakov.

Na treningu na Nou Campu sta se prijazno pozdravila Barcelonin Thierry Henry in igralec Glasgowa Brahim Hemdani.
Na treningu na Nou Campu sta se prijazno pozdravila Barcelonin Thierry Henry in igralec Glasgowa Brahim Hemdani. FOTO: Reuters

Zvečer bodo tekme v skupinah E, F, G in H elitne nogometne Lige prvakov. Prav zanimivo bo v Barceloni, kjer gostuje Glasgow. Domači bi pred domačimi navijači želeli ponoviti včerajšnjo golgetersko eksplozijo Liverpoola, ki je Bešiktašu zabil kar osem golov. Gostitelji imajo v svojih vrstah cel kup zvezdnikov in so kar malce podcenjevalni do čvrstih Škotov, saj je napadalec Lionel Messi dejal, da je igra Glasgowa popolnoma antinogometna. Mislil je predvsem na čvrsto obrambo in na izjemno disciplinirano igro Rangersov z malo tveganja. Toda zvezdnik Barce Thierry Henry se zaveda kvalitet tekmeca, vseeno pa domači na Nou Campu pričakujejo zanesljivo zmago, čeprav sta v Glasgowu tekmeca le remizirala. Rangersi v Ligi prvakov še niso izgubili in imajo z dvema zmagama in remijem enako število točk kot Barcelona. Lyon bo igral v Franciji proti Stuttgartu, ki še nima točke.

Arsene Wenger bo že stotič vodil moštvo v Ligi prvakov.
Arsene Wenger bo že stotič vodil moštvo v Ligi prvakov. FOTO: Reuters

Pretepaški škotski navijači
Škotski navijači so v katalonski prestolnici že poskrbeli za navijaški izgred. Kakšnih 700 jih je ponoči razgrajalo, se pretepalo pretežno med seboj in obmetavalo s steklenicami in drugimi predmeti. Trije navijači so bili ranjeni. Policija tokrat ni priprla nobenega od škotskih privržencev, posledica je bila le zaprtje večjega števila gostiln in barov na v središču mesta. Težava je, ker oblasti ocenjujejo, da je na ogled tekme pripotovalo kar kakšnih 20.000 škotskih navijačev, ki pa jim je na voljo le 6000 vstopnic.

Arsenal ponižal Slavijo
Skupina H ponuja tekmi avtsajderjev Steaue iz Bukarešte in Slavije Prage proti favoriziranima Sevilli in Arsenalu. Arsenal tako kot Barcelona še ni dobil zadetka v letošnjem tekmovanju, nazadnje je kar s 7:0 v Londonu odpravil drevišnjega nasprotnika Slavijo, ki upa na preblisk na domači zelenici v Pragi. Vseeno pa se topničarji ob jubileju trenerja Arsena Wengerja zavedajo, da ne smejo izgubiti. 58-letni Francoz bo že stotič v karieri vodil klub v Ligi prvakov. Izkušeni strateg je serijo nastopov v elitni druščini začel pred davnimi leti z Monacom, večino kariere pa deluje pri Arsenalu in to bo že 93 tekma Wengerja na klopi Arsenala v Ligi prvakov.

V skupini F Manchester United gosti kijevski Dinamo, medtem ko bo Roma skušala vsaj točko osvojiti v Lizboni pri Sportingu. V skupini G milanski Inter igra doma proti moskovskemu CSKA, Fenerbahče pa proti PSV.


Skupina E:
Lyon - Stuttgart

Barcelona - Rangers

Skupina F
Sporting - Roma
Manchester United - Dinamo Kijev

Skupina G
Inter - CSKA Moskva

Fenerbahče - PSV Eindhoven


Skupina H
Steaua Bukarešta - Sevilla

Slavia Praga - Arsenal

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patrik_k
04. 12. 2007 21.42
pumpar ti si taka budala... a ti pol gledaš badminton al ka... bedak fusbal je najbolpi...
badi 27
07. 11. 2007 22.40
pumpar ti si b.....
pumpar@volja.net
07. 11. 2007 14.09
Še en dokaz da je fuzbal za rajo,budale,polpismene idiote.
tomi 2
07. 11. 2007 13.56
tole vam pa kr ne verjamem da bi škotski navijači delal, ko so bili v sloveniji 3 dni ni blo niti enga pretepa al pa izgreda zdej jih pa kr 700 razgraja