Šport

Sklic skupščine

Ljubljana, 20. 09. 2006 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudi Zavrl je predlagal sklic skupščine NZS

Na skupščini bodo delegati glasovali o zaupnici predsedniku NZS. Če bo IO sprejel predlog Zavrla, bo skupščina NZS 16. novembra.

Na seji naj bi razpravljali in odločali o vseh vprašanjih, ki naj bi bila v sedanjem nogometnem trenutku aktualna
Na seji naj bi razpravljali in odločali o vseh vprašanjih, ki naj bi bila v sedanjem nogometnem trenutku aktualna FOTO: POP TV

Pedsednik Rudi Zavrl je v sporočilu za javnost zapisal: "Razmere, v katerih se je Nogometna zveza Slovenije (NZS) znašla v zadnjih tednih, brez dvoma ovirajo njeno delovanje in odvračajo pozornost od tistega, kar naj bi bilo njeno temeljno poslanstvo: razvoj in širjenje nogometnega športa. Kot predsednik NZS ugotavljam, da NZS do danes ni prejela nobenega predloga katere od njenih članic, naj se skliče skupščina NZS in kot lahko sklepam iz poročanja medijev, naj bi trije izvršni odbori članic NZS (IO MNZ Ljubljana, IO MNZ Maribor in IO MNZ Koper) predlagali sklic "izredne" skupščine NZS. Ugotavljam, da "izredne" skupščine NZS statut NZS ne pozna. Predvideva pa, da se skupščina NZS lahko skliče tudi na predlog najmanj ene tretjine članov NZS."

Zavrl je sporočilo zaključil z besedami: "Z željo, da se pred pomembnimi kvalifikacijskimi tekmami zagotovi normalne pogoje za priprave in nastope reprezentance, na skupščini NZS pa na demokratičen in argumentiran način omogočita razprava in odločanje o vseh vprašanjih, ki naj bi bila v sedanjem nogometnem trenutku aktualna, sem se kot predsednik Nogometne zveze Slovenije odločil, da IO NZS na seji dne 22. septembra predlagam dopolnitev dnevnega reda s točko o sklicu skupščine NZS dne 16.11.2006."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.