Šport

Skalde novi železar

Jesenice, 26. 01. 2008 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Petja Kogovšek
Komentarji
0

Hokejski klub Acroni Jesenice se je okrepil s kanadskim napadalcem Jarrodom Skaldejem, ki naj bi na Gorenjsko prispel še danes.

Jarrod Skalde (na tleh) bo okrepil vrste Acronija Jesenice.
Jarrod Skalde (na tleh) bo okrepil vrste Acronija Jesenice. FOTO: Reuters

Kanadčan, visok 183 centimetrov in težak 82 kilogramov, bo februarja dopolnil 37 let, večino kariere pa je igral v severnoameriških ligah. V sloviti ligi NHL je odigral 115 tekem, dosegel 13 golov in prispeval 21 podaj.

V Evropi je v sezoni 2003/04 igral za švicarsko moštvo Laussane, pred tremi leti pa v švedski elitni ligi za ekipo Leksandsa. Letošnjo sezono je začel v ligi IHL pri moštvu Bloomington Prairie Thunder.

Svoj prvenec med severnoameriško elito lige NHL je dočakal leta 1989, ko ga je na naboru izbralo moštvo New Jersey Devils. Na Jesenice naj bi prispel že danes.

Skalde zamenjal osem NHL klubov

Jarrod Skalde je v ligi NHL nosil dres že omenjenega New Jerseya, Aneheim Mighty Ducksov, Calgary Flamesov, San Jose Sharksov, Dallasa, Chicaga, Atlante in nazadnje še Philadelphija Flyrsov.

Jan v Švico

Slovenski reprezentančni napadalec Ivo Jan, ki si je letos služil kruh pri avstrijskem EC Grazu 99er v avstrijski ligi EBEL, bo sezono nadaljeval v švicarski elitni ligi NLA, kjer bo branil barve ekipe Ambri Piotta, sicer predzadnjega moštva omenjene lige.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.