Šport

Seznam naj nogometašev

London, 12. 10. 2006 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na seznamu kandidatov za nogometaša leta 2006 je tudi nekdanji francoski reprezentant Zinedine Zidane.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je oblikovala seznam kandidatov za nagrado nogometaš leta 2006. Svetovni prvaki Italijani in podprvaki Francozi imajo na seznamu po pet nogometašev, najboljšega pa bo FIFA razglasila 18. decembra v Zürichu. Tudi zmagovalec leta 2004 in 2005 Brazilec Ronaldinho je znova na seznamu najboljših 30.

Na finalu letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji je francoski zvezdnik Zinedine Zidane po provokacijah z glavo udaril v prsi italijanskega nogometaša Marca Materazzija in si prislužil rdeči karton
Na finalu letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji je francoski zvezdnik Zinedine Zidane po provokacijah z glavo udaril v prsi italijanskega nogometaša Marca Materazzija in si prislužil rdeči karton FOTO: Reuters

Italijanske barve na seznamu bodo branili Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta in Andrea Pirlo, francoske pa Thierry Henry, Franck Ribery, Lilian Thuram, Patrick Vieira in celo Zinedine Zidane.

Poleg že omenjene enajsterice so si nominacije prislužili še Adriano, Kaka (oba Brazilija), Philipp Lahm, Miroslav Klose, Michael Ballack, Jens Lehmann (vsi Nemčija), Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Deco (vsi Portugalska), Didier Drogba (Slonokoščena obala), Michael Essien (Gana), Samuel Eto'o (Kamerun), Steven Gerrard, Wayne Rooney, Frank Lampard (vsi Anglija), Riquelme (Argentina), Petr Cech, Tomas Rosicky (oba Češka) in Andrej Ševčenko (Ukrajina).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.