Šport

Ševčenko odhaja

Milano, 26. 05. 2006 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Andrej Ševčenko po sedmih sezonah zapušča AC Milan in se najverjetneje seli k angleškemu prvaku Chelsea.

Ševčenko pravi, da se niso razšli zaradi nestrinjanj in finančnih nesoglasij.
Ševčenko pravi, da se niso razšli zaradi nestrinjanj in finančnih nesoglasij. FOTO: Reuters

Ukrajinski nogometni reprezentant, ki mu je predsednik Milana Adriano Galliani pred tem ponujal podaljšanje pogodbe do leta 2011, je povedal, da odhaja zaradi družinskih razlogov. Nogometaš, ki je sicer poročen z Američanko, bi namreč rad, da se njun sin Jordan nauči angleškega jezika. “Zahvaljujem se klubu za vse, kar mi je dal. Nismo se razšli zaradi nestrinjanja ali finančnih nesoglasij”, je dejal Ševčenko.

Predsednik Galliani, ki je prepričan, da je prestop “zmaga angleškega nad italijanskim jezikom”, je povedal tudi, da je Ševčenka prepričeval naj ostane vse do zadnje minute pred novinarsko konferenco. “To je gotovo najtežje slovo, odkar sem pri Milanu. Zdaj bomo začeli pogajanja s Chelseajem in prav gotovo ne bo lahko," je še dodal otožni predsednik kluba.

Ševčenko je v dresu Milana dosegel 173 golov, kar ga uvršča na drugo mesto klubske lestvice. Z 221 zadetki je še vedno prvi Gunnar Nordahl. Ukrajinec je sicer leta 2003 odločil finale lige prvakov, leto kasneje pa je popeljal Milan do državnega naslova in postal najboljši evropski nogometaš.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.