Šport

Sekelj prepričan v uspeh

Jesenice, 11. 03. 2007 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V Tivoliju ne vidijo ovir za sodelovanje v hokejski ligi Ebel, pri tem pa se zavedajo obveznosti.

Sobotno zasedanje vodstva avstrijske hokejske lige Ebel, na katerem je načelno soglasje za sodelovanje po jeseniškem dobil še drugi slovenski klub ZM Olimpija, je bilo za ljubljanski klub izredno pomembno. V Tivoliju ne vidijo ovir za sodelovanje v ligi Ebel kot deveta ekipa v sezoni 2007/08, pri tem pa se zavedajo obveznosti, ki jih takšno sodelovanje prinaša.

Direktor kluba Zavarovalnica Maribor Olimpija Matjaž Sekelj
Direktor kluba Zavarovalnica Maribor Olimpija Matjaž Sekelj FOTO: POP TV

"Potrditev in sprejem Olimpije v družino Ebel je prvi korak. V naslednjih dneh se prične postopek pridružitve, kar pomeni, da bo s pogodbo treba sprejeti obveznosti in pravila, ki jih liga Ebel ima in zahteva," je direktor kluba Zavarovalnica Maribor Olimpija Matjaž Sekelj pred nedeljsko tekmo z BR Slavijo strnil sobotno dogajanje v Salzburgu. "Do konca naslednjega tedna bomo dobili osnutek pogodbe, na katero bo treba dati še garancije in potem je zadeva definitivno potrjena. Potrebno bo soglasje tako avstrijske hokejske zveze za razširitev lige Ebel kot tudi slovenske. Lahko poudarim, da za oba kluba, kajti HK Acroni Jesenice je lani dobil dovoljenje za eno sezono in na naslednjem predsedstvu HZS bomo v obeh klubih morali zaprositi za nadaljnje dovoljenje za tekmovanje v tej ligi," pravi Sekelj.

Že v naslednjih dneh naj bi v Ljubljano prišli predstavniki lige Ebel in preverili dvorano Tivoli, garderobe in prostore v njej ter njihovo primernost za izvedbo tekem.

"Gre za formalnosti, mi smo že v pripravi na ta sestanek in v pripravi na dogovor poslali avstrijski stani določene garancije, v katerih smo zagotovili kakovostno moštvo, da bomo kot zanimiv nasprotnik, da bomo kar se da skušali slediti uspešnim nastopom Jesenic ter da bomo spoštovali pravila lige Ebel," je dodal Sekelj in pojasnil: "Vodstvu lige bomo posredovali dve bančni garanciji v višini 40.000 evrov za vsako, za stroške organizacije tekmovanja in stroške sodnikov, ter bančno garancijo, s katero zagotavljamo, da bomo z moštvom sodelovali do konca tekmovanja." Sekelj je dodal, da so na koncu sestanka v Salzburgu že predstavili koncept tekmovanja z devetimi ligaši in da bo prva tekma 21. septembra, v naslednji sezoni pa bo tudi prava končnica z osmimi moštvi in s četrtfinalom (letos samo polfinale in finale).

Sekelj se je odzval tudi na izjavo za javnost predsednika jeseniškega kluba Pavla Ruparja: "Glasovanje je potekalo brez predstavnikov Olimpije. Uradno ne morem reči, katera kluba sta bila proti. Po izjavi direktorja lige pa proti nastopu Olimpije ni bil nihče, samo dva kluba sta bila proti neparnemu številu moštev. Po glasovanju so nam pred vsemi čestitali kot novemu udeležencu lige. To so sladke formalnosti, ki pa jih je seveda treba opraviti."

Rupar bo zahteval odločitev na DP v superfinalu

Predsednik HK Acroni Jesenic Pavel Rupar zahteva hokejski superfinale
Predsednik HK Acroni Jesenic Pavel Rupar zahteva hokejski superfinale FOTO: POP TV

Potem ko je ljubljanski hokejski klub ZM Olimpija na sobotnem zasedanju predsedstva avstrijske lige Ebel dobil načelno dovoljenje za pridružitev ligi - ob izpolnjevanju določenih zahtev -, je predsednik HK Acroni Jesenic Pavel Rupar v izjavi za javnost pojasnil stališča jeseniškega kluba do dogajanja v Salzburgu in dodal, da bodo za sprejem Olimpije Jeseničani zahtevali nekatere pogoje, tudi izvedbo superfinala med zmagovalcema finala DP Olimpijo in BR Slavijo ter jeseniškim klubom, kar naj bi štelo kot naslov prvaka.

Rupar je zapisal, da so se v javnosti pojavile nepravilne informacije v zvezi z odločanjem o vstopu ZM Olimpije v ligo Ebel. "Predstavniki so odločili, da Olimpija do 14. 4. 2007, ko bo na povabilo HK Jesenice zadnje zasedanje Ebel v tej sezoni na Bledu, predloži manjkajoče dovoljenje HZS in ostale garancije, tako kot so to morali storiti Jeseničani lani. Naj opozorim, da je bilo glasovanje izključno o zgoraj omenjenih pogojih, ki jih mora Olimpija izpolniti (6 za, 2 proti), o njihovem dokončnem sprejemu v Ebel ni bilo niti govora, kaj šele glasovanja," je zapisal Rupar. Predsednik jeseniškega kluba je še dodal, da Olimpija ni imela dovoljenja HZS o njenem nastopu v Ebel in da so le "prizadevanje in močno lobiranje slovenskih predstavnikov preprečila takojšnjo izločitev Olimpije."

Rupar je še zapisal, da bo jeseniški klub od HZS zahteval odločitev o državnem prvaku v superfinalu, ki bi ga igrali med zmagovalcem dosedanjega poteka prvenstva BR Slavijo in ZM Olimpijo ter Acroni Jesenicami. "Šele takrat bo popravljena škoda, storjena Jesenicam in šele potem lahko Olimpija pričakuje odločilni glas Jeseničanov za vstop v ligo Ebel! Opozorim naj, da mora biti o nastopu glasovanje s popolnim konsenzom," je poudaril Rupar in dodal, da sta predstavnika Acroni Jesenic v Salzburgu za Olimpijo naredila veliko in zato pričakuje od vseh predstavnikov v HZS "podporo popravi krivic, storjenih Jeseničanom, in vračilo dobronamernih potez. Naš cilj je razvoj slovenskega hokeja, vsekakor pa ne na škodo HK Acroni Jesenic," je sporočilo za javnost končal Rupar.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

birto
11. 03. 2007 21.37
najprej se morjo naučit drsat potem odpravit "hokejiste"ala ciglenečki,groznik pa še kakšen bi se našel nazadnje pa še carjem z jesenic odpet jeseniško himno potem pa bi mogoče lahko zaigrali v ebel
vwpassat2000@email.si
11. 03. 2007 20.29
Ja Sekelj, kuga boste pa vi delal u EBEL ligi? Sramoto Slovenskemu hokeju mogoce?