Šport

Sedma zmaga Domžalčanov

Domžale, 03. 10. 2005 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal so v 11. krogu lige Si.mobil Vodafone premagali velenjskega Rudarja s 4:1 (1:1).

Nogometaši Domžal
Nogometaši Domžal FOTO: POP TV

Domžalčani so dosegli sedmo zmago v prvenstvu in se po zanesljivi predstavi proti Rudarju, čeprav so ob štirih golih zapravili še kopico priložnosti, obdržali na vrhu lestvice. Na kljub močnim padavinam dobro pripravljenem igrišču je prvouvrščena ekipa v boju proti zadnji krenila silovito. Že v deveti minuti Domžalčani so povedli, ko je strel Rakoviča preusmeril de Souza. Po golu pa so domači nerazumljivo padli v igri in Rudar bi to skorajda kaznoval z zadetki. Napake Klineta v obrambi Pavlovič ni izkoristil, saj je domači vratar žogo odbil v kot, isti nogometaš pa je minuto kasneje poskusil od daleč in za las zgrešil vrata. Domači so se nato le zbrali in predvsem Rakovič je imel številne priložnosti, toda žoga ni hotela v mrežo. Zato pa je na drugi strani v 42. minuti sledilo izenačenje, Komljenovičev strel s 16 metrov je našel pot v mrežo domače ekipe.

V nadaljevanju so Domžalčani zaigrali bolje in predvsem učinkoviteje. Prvič se jim je takšna igra obrestovala v 67. minuti, Stevanovič je bil po podaji Kirna na pravem mestu in izid je bil 2:1. Samo dve minuti kasneje so se domači gledalci razveselili novega zadetka, strelec je bil isti, tokrat po dobri podaji Ljubijankiča. Tudi zadnji zadetek na tekmi je bil delo istega nogometaša, ko je deset minut pred koncem "lobal" vratarja gostov in žogo poslal v mrežo. Gostje bi lahko poraz ublažili, vendar Grbič v 90. minuti ni bil najbolj spreten.

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija) in Kurež (Kisovec).
Strelci: 1:0 De souza (9.), 1:1 Komljenovič (42.), 2:1 Stevanovič (67.), 3:1 Stevanovič (69.), 4:1 Stevanovič (81.).
Domžale: Nemec, Kline (od 57. Kirn), De Souza, Ilič, Matič, Djuranovič (od 83. Juninho), Zavrl, Stevanovič, Zelkovič (od 46. Jeseničnik), Rakovič, Ljubijankič.
Rudar: Šribar, Kraljevič, Toftič, Jeseničnik, Dedič, Borštner (od 78. Jahič), Rahmanovič (od 72. Grbič), Mujakovič, Pavlovič, Komljenovič, Ibrahimovič (od 85. Dragič).
Rumeni kartoni: Kline, Djuranovič, Stevanovič, Zavrl, Jeseničnik; Ibrahimovič, Rahmanovič, Jahič.
Rdeč karton: / 
 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA