Šport

Še tri tekme za obstanek

Helsinki, 02. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na SP hokejistov na Finskem se bo danes začel drugi del tekmovanja. Slovenija si v predtekmovanju ni uspela zagotoviti obstanka v skupini A, saj je doživela poraze proti Česki (2:5), Finski (0:12) in Avstriji (2:6). Kot zadnjeuvrščeni v skupini D se bodo slovenski risi za obstanek borili proti ZDA, Japonski in Belorusiji.

Varovanci selektorja Matjaža Seklja so se že preselili v Tampere, kjer bodo tekme v skupini za obstanek. "Dvigniti moramo glave in odločno odigrati naslednje tekme. Vemo, da smo sposobni več kot smo pokazali na tekmi z Avstrijo," pravi branilec Elvis Beslagič.

Slovenija se bo borila za obstoj v skupini A
Slovenija se bo borila za obstoj v skupini A FOTO: Reuters

Slovenija bo vse tekme igrala ob treh popoldan. Danes bodo naši igrali proti ZDA, v soboto je na sporedu tekma z Japonsko, po dnevu počitka pa se bodo Tomaž Vnuk, Gaber Glavič, Damjan Dervarič in kolegi v torek udarili se z Belorusi.

Boljše predstave se obetajo v skupinah E in F, kjer se bodo najboljše reprezentance borile za uvrstitev v četrtfinale. V skupini E so Slovaška, Nemčija, Ukrajina, Češka, Finska in Avstrija, v skupini F pa Rusija, Švica, Danska, Kanada, Švedska in Latvija. Vsaka ekipa bo odigrala tri tekme proti moštvom, s katerimi ni igrala v predtekmovanju. V četrtfinale se uvrstijo prve štiri ekipe iz vsake skupine.

Doslej so najboljši vtis pustili svetovni prvaki Slovaki, Čehi, ki so v zadnji tekmi predtekmovanja v Turkuju ugnali celo gostitelje z 2:1, Kanadčani in Rusi. Prihodnje tekme bodo dale odgovor na vprašanje, če bodo ta moštva se naprej v boju za 230-gramske kolajne, ki simbolizirajo hitrost, strast in moštveni duh hokeja.

SORODNI ČLANKI