Šport

Se Janica poslavlja?

Zagreb, 05. 05. 2006 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Utrujena in zaljubljena Janica Kostelić se je odločila, da dolgo časa ne bo razmišljala o belih strminah.

Hrvaška snežna kraljica Janica Kostelić si je po 14 letih neprestanih treningov privoščila oddih. K radikalni odločitvi hrvaške junakinje so pripomogli poškodbe, naporni treningi in Amorjeva puščica njenega fanta Borisa Ivančića.

Ali bo Janica poljube, ki jih je prej hranila za pokale, zdaj podarjala svojemu fantu Borisu?
Ali bo Janica poljube, ki jih je prej hranila za pokale, zdaj podarjala svojemu fantu Borisu? FOTO: Reuters
Janica se želi najprej spočiti. Kam to pelje, ne vem. Če bo še naprej smučala, bom pri tem sodeloval. Tega ne vem, saj ona ne tarna, kljub temu, da jo neprestano bolita koleno in križ. Smučanje ni težek, temveč brutalen šport. Smučarji so kot kaskaderji. Ante Kostelić

Štirikratni olimpijski in petkratni svetovni prvakinji smučanje očitno ni več prioriteta. Zato je najverjetneje ne bo na letnem treningu v avstrijskem Hintertuxu. Na snegu naj bi se ponovno pojavila avgusta ali pa še kasneje.

Njen oče Ante medtem še vedno upa, da bo Janica vseeno odpotovala v Hintertux. Ker pa je njegova hči trmasta, bo naslednjo sezono najverjetneje posvetil sinu Ivici.

Mnogi se bojijo, da je to začetek konca Janičine uspešne in, v tem primeru, mnogo prekratke kariere. Spet drugi poudarjajo, da se mora hrvaška smučarka spočiti. V tem primeru se bo, tako trdijo, na bele strmine vrnila močnejša kot še nikoli prej. Seveda je malo verjetno, da bi Janica med svetovnim prvenstvom životarila. Če bi jo druge smučarke prevečkrat prehitele, bi najverjetneje pospešila treninge in spet začela zmagovati.

S fantom na tekmo?

Janica trenutno uživa na jadranski obali. Družbo ji dela fant Boris.

Janici je sicer uspelo vse, kar si je zadal njen oče, in še mnogo več. Njena kariera je tako bleščeča, da ji ne more nihče – niti oče Ante ali sponzorji – ničesar očitati. So pa v hrvaški smučarski zvezi zaskrbljeni, da se bo Janica popolnoma umaknila iz vrst vrhunskih smučark. Zato so Borisa povabili, naj Janico spremlja na tekmah svetovnega prvenstva. Boris je sicer absolvent na reški filozofski fakulteti, zato je gostovanje na stroške smučarske zveze še kako izvedljivo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.