Šport

Se Beckham poslavlja?

London, 11. 08. 2006 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Davida Beckhama ni na seznamu angleških reprezentantov, ki naj bi igrali na sredini tekmi proti Grčiji.

Novi selektor angleške nogometne reprezentance Steve McClaren
Novi selektor angleške nogometne reprezentance Steve McClaren FOTO: Reuters
So Beckhamu šteti dnevi v angleški reprezentanci?
So Beckhamu šteti dnevi v angleški reprezentanci? FOTO: Reuters

Novi trener angleške reprezentance Steve McClaren na seznam igralcev, ki naj bi v sredo igrali prijateljsko tekmo z Grčijo, ni dal Davida Beckhama. S tem je sprožil ugibanja, ali gre Beckhamova reprezentančna kariera h koncu.

Po besedah McClarna naj angleški zvezdnik ne bi bil eden od stebrov bodočega angleškega moštva. Od nogometašev, ki so nastopili na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, McClaren v moštvo prav tako ni vpoklical Sola Campbella, ki je ta teden prestopil iz Arsenala v Portsmouth.

"Ponosen sem, da sem deset let branil barve Anglije. Moja želja, da igram za Gordi Albion, je danes še vedno zelo močna," je dejal enaintridesetletni Beckham, najbolj priljubljen otoški nogometaš zadnjega desetletja, ki je za Anglijo prvič zaigral leta 1996 in do danes zbral že 94 reprezentančnih nastopov.

Z Davidom sem se pogovarjal pred nekaj dnevi in mu povedal, da ga ne bom poklical v reprezentanco. Želim namreč zgraditi moštvo za prihodnost, v katerem zanj ni prostora. Beckham je mojo odločitev sprejel, čeprav je bil zelo razočaran. Dodal je tudi, da se bo potrudil, da mi bo s svojimi igrami dokazal, kako sem se zmotil. To pa je ravno odziv, ki sem si ga želel. Četudi ga nisem vpoklical v reprezentanco za tekmo proti Grčiji, pa še ne pomeni, da sem Beckhama prečrtal za zmeraj. Selektor reprezentance Steve McClaren

Beckham je kapetanski trak nosil šest let, po porazu Anglije v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Portugalski pa se je tej častni nalogi odpovedal. Zamenjal ga je 25-letni John Terry.

Rooney se boji sodnikov

"Poredni fant" angleškega nogometa Wayne Rooney se boji, da bi zaradi zadnjih dogodkov lahko postal žrtev nogometnih sodnikov. Ronneyja so namreč v zadnjem mesecu dvakrat izključili zaradi preagresivne igre. Prvič še na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, ko je kot član udarne angleške enajsterice v četrtfinalnem dvoboju proti Portugalski udaril Christiana Ronalda, drugič pa minuli teden na pripravljalni tekmi svojega kluba Manchesterja Uniteda proti moštvu Porta.

Komaj 20-letni Rooney je član Manchesterja Uniteda že od leta 2004
Komaj 20-letni Rooney je član Manchesterja Uniteda že od leta 2004 FOTO: Reuters

"Bojim se, da bom postal žrtev sodnikov. Sigurno me bodo spremljali in me tudi strožje kaznovali kot druge nogometaše. Vseeno pa se ne bom spremenil, igral bom še vedno trd in agresiven nogomet," je dejal mladi angleški nogometaš, ki so ga otoški mediji zaradi nenehnih "napadov norosti", tako na igriščih kot zunaj njih, označili kar za "uličnega razbijača".

Ne glede na Rooneyjeve težave in strahove pa v klubu o njem ne mislijo nič slabega. Prav nasprotno, saj je na primer trener Alex Ferguson izjavil, da bi želel, da Rooney ostane v Manchester Unitedu do konca kariere.

"Mediji me povsem narobe in predvsem prestrogo ocenjujejo. Izredno slabo se počutim, ko berem časopisne članke o sebi. V njih ni niti najmanjše resnice. Nisem divjak," je dejal Rooney, ki je ta teden izdal tudi knjigo z naslovom "Wayne Rooney - moja zgodba”, v kateri je skušal ublažiti podobo "divjaka" - podobo, ki mu jo želijo obesiti angleški mediji.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.