Šport

Šarapova v polfinalu

Madrid, 08. 11. 2007 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Marija Šarapova se je po zmagi v treh nizih prebila v polfinale mastersa v Madridu.

Tretji dan ženskega mastersa v Madridu sta se v zanimivem dvoboju pomerili Rusinji, Svetlana Kuznjecova in Marija Šarapova.

Maria Šarapova je v tretjem krogu mastersa premagala rusko tekmico.
Maria Šarapova je v tretjem krogu mastersa premagala rusko tekmico. FOTO: Reuters

Številka 2 na svetovni WTA-lestvici Kuznjecova je na turnirju najboljše ženske osmerice izgubila še drugi dvoboj in se poslavlja od nadaljnjega tekmovanja. Šarapova, ki je zadnje obdobje krčevito iskala pravo formo po poškodbi rame, si je z zmago v treh nizih v rdeči skupini zagotovila polfinale, tako kot Srbkinja Ana Ivanović.

Henin ekspres
V drugem dvoboju sta se pomerili prva nosilka in številka 1 na WTA-lestvici Justine Henin in Marion Bartoli. Za Belgijko je bila to že tretja tekma v nizu, za Francozinjo Bartolijevo pa šele prva, saj je vskočila po poškodbi Serene Williams. Sestri Williams res nimata sreče, saj je Venus odhod v Španijo morala odpovedati zaradi poškodbe, mlajša od sester Williams pa je morala predčasno z igrišča zaradi težav s kolenom.

Heninova je zabeležila tretjo zaporedno zmago in se zanesljivo uvrstila v polfinale. Bartolijeva je doživela neprijeten poraz, saj ni dobila niti ene same igre.

Izida:
Rdeča skupina:
Kuznjecova (Rus, 2) - Šarapova (Rus, 6) 7:5, 2:6, 2:6

Rumena skupina:
Henin (Bel, 1) - Bartoli (Fra, 9) 6:0, 6:0

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.