Šport

Šarapova odpihnila Heninovo

Melbourne, 22. 01. 2008 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Maria Šarapova je na OP Avstralije v dveh nizih premagala številko 1 svetovnega tenisa, Justine Henin.

Maria Šarapova
Maria Šarapova FOTO: Reuters

Težko pričakovani četrtfinalni dvoboj med prvo nosilko na OP Avstralije Justine Henin in Mario Šarapovo je ponudil bore malo napetosti. Rusinja je pokazala vrhunsko igro in v dveh nizih gladko odpravila Belgijko (6:4, 6:0). Maria je silovito začela dvoboj in povedla s 3:0, tekmica pa se je počasi le vrnila v igro in se kljub številnim neizsiljenim napakam približala na 5:4.

Ruska lepotica je nato dobila šesto igro in prvi niz v eni uri in minuti. Heninova je tako na turnirjih za grand slam izgubila set prvič po polfinalu lani v Wimbledonu. Ob izjemni formi Rusinje pa je ekspresno izgubila še drugega, tokrat gladkih 6:0. "To je preprosto neverjetno! Počutila sem se, kot bi bila v mehurčku," je bila vzhičena postavna Rusinja, ki je dobila šele tretji dvoboj v devetih medsebojnih s Heninovo. Slednja je niz z 0:6 nazadnje izgubila leta 2002 v prvem krogu OP Francije proti Madžarki Aniko Kapros. Šesta nosilka se bo v polfinalu pomerila s Srbkinjo Jeleno Janković.

Razočarana poraženka Justine Henin
Razočarana poraženka Justine Henin FOTO: Reuters

Ameriška teniška igralka Serena Williams ne bo ubranila naslova na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, saj jo je v četrtfinalu izločila Jankovićeva. Tretjepostavljena Jankovićeva je v petem medsebojnem dvoboju z Williamsovo (sedma nosilka) dosegla še tretjo zmago in tako se zdaj lahko pohvali, da se je med najboljše štiri uvrstila na turnirjih v New Yorku, Parizu in Melbournu.

Med tekmo je Srbkinja potrebovala zdravniško pomoč.
Med tekmo je Srbkinja potrebovala zdravniško pomoč. FOTO: Reuters

"Presenečena sem. To je bil neverjeten dvoboj. Še vedno se tresem. Resnično sem zelo vesela, da sem se tu prvič prebila v polfinale. V Avstralijo sem namreč pripotovala z določenimi cilji," je dejala 22-letna Srbkinja, ki je pri zmagi s 6:3 in 6:4 naredila kar deset "breakov".

"Premagati branilko naslova je vedno nekaj izjemnega, tudi sicer pa spoštujem in cenim takšne igralke, kot je Serena. To se ne zgodi vsak dan in vesela sem, da sem jo spet premagala," je dodala Jankovićeva, ki je "črno gazelo" ugnala v uri in 39 minutah. Obe igralki sta imeli tudi nekaj težav z bolečinami, a Jankovićeva pravi, da bo do naslednjega dvoboja vse v redu: "Res se soočam z bolečinami, toda na igrišču jih skušam odmisliti. Delam se, kot da je vse v redu. Prepričana pa sem, da bo čez dva dni vse v redu."

V moškem delu turnirja je svoje delo po pričakovanju opravil Španec Rafael Nadal, ki je brez večjih težav ugnal Finca Jarkka Nieminena. Rafa je Nieminena, ki mu ni pomagalo niti novembrsko obvezno vojaško služenje (čeprav sam pravi, da mu je koristilo pri psihološki pripravi), ugnal v dveh urah in 19 minutah. Nekaj težav mu je Finec povzročal le v prvem nizu (7:5), preostala dva (6:3, 6:1) pa je trikratni zmagovalec Roland Garrosa zlahka odločil v svojo korist.

Izidi:
-četrtfinale:
Rafael Nadal (Špa/2) - Jarkko Nieminen (Fin/24) 7:5, 6:3, 6:1;

Marija Šarapova (Rus/5) - Justine Henin (Bel/1) 6:4, 6:0;
Jelena Janković (Srb/3) - Serena Williams (ZDA/7) 6:3, 6:4.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kva pa to
22. 01. 2008 16.36
drzavljan35
22. 01. 2008 10.18
Bravo Jecooo! ;) porihtano