Šport

Šarapova in Heninova finalistki mastersa

Madrid, 10. 11. 2007 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šarapova in Henin sta finalistki teniškega mastersa. V finale ženskih dvojic se je prebila Srebotnikova v paru s Sugijamo.

Katarina Srebotnik bo z japonsko soigralko nastopila v finalu mastersa.
Katarina Srebotnik bo z japonsko soigralko nastopila v finalu mastersa. FOTO: Reuters

Najboljša slovenska tenisačica Katarina Srebotnik se je s soigralko Ai Sugijama na podlagi dobrih izidov med sezono na WTA-touru med ženskimi dvojicami uvrstila na zaključni masters v Španiji. Vabilo za nastop na mastersu v Madridu so dobile le štiri najboljše dvojice, kar je za slovensko-japonsko navezo izjemen uspeh.

Srebotnikova in Sugijama sta na turnirju tretji nosilki, pri žrebu pa sta v polfinalu naleteli na drugi nosilki, Yung Jan Chan in Chia Jung Chuang s Tajvana. Prvi nosilki sta Cara Black (Zimbabve) in Liezel Huber (ZDA), ki sta imeli veliko dela v polfinalnem dvoboju s češko-avstrijsko dvojico. Dvoboj se je končal šele po slabih dveh urah, tretji, odločilni niz pa sta favoritinji dobili z 10:6.

"Slovenski" par je zanesljivo v slabe pol ure dobil prvi set, podobno pa se je dvoboj razpletel tudi v nadaljevanju. Dva "breaka" in na koncu se je Kata s soigralko po dobri uri veselila preboja v finale, kjer ju čakata prvi nosilki.

Izida:
Srebotnik/Sugijama (Slo/Jap)
- Chan/Chuang (Tjp) 6:2, 6:2
Black/Huber (Zim/ZDA) - Peschke/Stubbs (Češ/Avs) 7:6, 4:6, 10:6

--------------------------------------------------------------------------------------

Justine Henin je pričakovano v finalu mastersa.
Justine Henin je pričakovano v finalu mastersa. FOTO: Reuters

Finalistki Heninova in Šarapova

Rusinja Marija Šarapova se je prva uvrstila v veliki finale teniškega mastersa WTA v Madridu, potem ko je v prvem polfinalnem obračunu v dveh nizih premagala rojakinjo Ano Čakvetadze. V drugem polfinalu je prva nosilka, Belgijka Justine Henin prav tako v dveh nizih slavila proti Srbkinji Ani Ivanović.

Izid:
Marija Šarapova (Rus)
- Ana Čakvetadze (Rus) 6:2, 6:2
Justine Henin (Bel) - Ana Ivanović (Srb) 6:4, 6:4

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.