Šport

Santini razočaran s predstavo na Cipru

Nikozija, 08. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoska nogometna reprezenetanca, ki skupaj s Slovenijo nastopa v prvi kvalifikacijski skupini za nastop na EP na Portugalskem, je v uvodnem krogu v gosteh premagala Ciper z 2:1, vendar so francoski športni privrženci in selektor Jacques Santini močno razočarani s tekmo.

Po klavrni podobi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji je francoska športna javnost pričakovala, da bo s prihodom Santinija zapihal nov veter v izbrani vrsti, vendar ga na Cipru ni bilo opaziti. Novega francoskega selektorja je na gostovanju v Nikoziji zadovoljila le zmaga, močno pa ga je razočarala igra zadnje obrambne vrste, na čelu z izkušenim nogometašem angleškega Chelseaja Marcelom Desaillyjem in Philippom Christanvalom iz španske Barcelone.

Jacques Santini je razočaran s predstavo na Cipru
Jacques Santini je razočaran s predstavo na Cipru FOTO: Reuters

"Naredili smo preveč napak v obrambi. Prednjačil je neizkušeni Christanval, izkušeni Desailly pa ni bil nič boljši. Na naslednji tekmi bom oba zamenjal. Desailly se po odhodu Laurenta Blanca in Franka Leboeufa enostavno ne more ujeti z novimi soigralci. V sredino igrišča bom postavil Lilliana Thurama, ki tako ali tako pravi, da se dolgočasi na desni strani," je kritično dejal prvi strokovni mož na francoski klopi Jacques Santini.

Drugo kvalifikacijsko tekmo bo francoska reprezentanca igrala na domačem igrišču, ko bo gostila Slovenijo. Tekma bo 12. oktobra v Parizu.