Šport

Samo še danes in jutri?

Ljubljana, 03. 12. 2007 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Slovenska rokometna reprezentanca bo danes in jutri odigrala prijateljski reprezentančni tekmi s Švico.

Ali Kasim Kamenica predzadnjič vodi slovensko rokometno reprezentanco? Odgovor na to vprašanje naj bi bil znan najkasneje v četrtek, ko bo po naših informacijah na sporedu sestanek vodstva Rokometne zveze Slovenije in trenerja iz Uroševca.

Kasim Kamenica morebiti danes predzadnjič vodi izbrano vrsto.
Kasim Kamenica morebiti danes predzadnjič vodi izbrano vrsto. FOTO: Slavko Kolar

Ob tem se reprezentanti sprašujejo ali je nekdanji trener Celja Pivovarne Laško in ljubljanskih Prul sploh naredil kakšno napako pri vodenju in zakaj ga "režejo" s krmila izbrane vrste. Na svetovnem prvenstvu v Nemčiji je dosegel zastavljeni cilj (uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja), druge akcije je prestal z relativno dobrim rezultatom, ob tem pa je potrebno poudariti, da se je končno našel trener, ki je ponudil priložnost tudi mladim igralcem, ki so lahko pod poveljevanjem drugih selektorjev zgolj mrzlično čakali na reprezentančni vpoklic.

Uroš Rapotec, Nenad Bilbija, Aljoša Rezar, Blaž Vončina, David Koražija in drugi so vsaj oblekli reprezentančni dres, začutili kaj pomeni igrati za slovenski grb, tako da je po tej plati zagotovo storjen korak naprej. Po nam znanih informacijah je najbolj sporno pri vsem skupaj, da selektor profesionalno ne opravlja zgolj ene funkcije; tudi to je namreč po njegovi razrešitvi v Celju zadnji problem, s katerim bi se morali ubadati na Leskoškovi v Ljubljani.


Nestresna reprezentanca?

Miro Požun se je vrnil iz toplic in bo najbrž sedel na tribuni tako na tekmi v Sevnici kot tudi v Trbovljah.
Miro Požun se je vrnil iz toplic in bo najbrž sedel na tribuni tako na tekmi v Sevnici kot tudi v Trbovljah. FOTO: POP TV


Nekdanji trener velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško Miro Požun velja za sila čudnega trenerskega tipa, saj priložnost praviloma daje 8-10 igralcem, takšna praksa je znana iz Velenja in Celja, med reprezentanti pa ne velja za preveč priljubljenega strokovnjaka. Spomnimo, da je Požun pred letošnjo sezono zaprosil vodstvo velenjskega kluba, da ga premestijo iz članskega moštva, v vodenje ene izmed mlajših selekcij, saj je delo s prvo ekipo preveč stresno zanj.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brasco
03. 12. 2007 10.57
Mater si pameten Flajšman, najbolje da greš kar sam za selektorja. Drugič pa dobro premisli preden se boš spravil blatit takšnega trenerja kot je Požun. Sram te bilo!
kasim.kamenica@gmail.com
03. 12. 2007 10.39
Tale novinar se pa res dela pravega strokovnjaka ki Požuna označuje za čudnega trenerja. Saj je ravno on osvojil vse lovorike v klubskem rokometu kar se jih da. Ne vem koliko mu Kamenica plačuje za to pisanje. Slovenija ima toliko sposobnih slovenskih rokometnih trenerjev da nam res ni potrebno imeti na čelu balkanca brez kulture. Res me zanima kako lahko vsak zafrustriran kvazi novinar piše takšne strokovne članke in označuje največjega trenerja v zgodovini slovenkega rokometa za čudaka. Takšni članki mečejo slabo luč na slovenski rokomet in vas, POP TV.