Šport

RZS po Jankoviću

Ljubljana, 28. 11. 2007 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Namesto začetka rokometnih priprav je odjeknila novica, da naj bi selektorja Kamenico zamenjal Miro Požun. Na zvezi vre.

Kasim Kamenica je zaenkrat še trdno v sedlu.
Kasim Kamenica je zaenkrat še trdno v sedlu. FOTO: Jani Dolinšek

Selektor Kasim Kamenica se je pred začetkom reprezentančne akcije znašel v nezavidljivem položaju. Na dan je namreč prišla novica, da naj bi ga še pred Evropskim prvenstvom na Norveškem zamenjal rokometni upokojenec Miro Požun.

Ravno omenjeni, danes se sploh ne javlja na mobilni telefon, pa je člansko vrsto Gorenja zapustil, ker je bilo delo s prvim moštvom zanj menda preveč stresno. "Lahko vam rečem, da pogovora z njim nismo opravili, tako da je tudi mene novica presenetila," je za 24ur.com povedal podpredsednik Rokometne zveze Slovenije Jani Živko.

Mnogi so mnenja, da gre za celjske rokometne igrice; predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot, ki je kot eden redkih zagovarjal delo Kamenice v Celju, se ga želi kot podpredsednik zveze znebiti tudi iz reprezentance, saj naj bi na nek način izrabil njegovo zaupanje. Gre seveda za ugibanja, ki jih je bilo danes v rokometnih krogih več kot v zadnje pol leta.

Liga vse močnejša

Leopold Kalin le še stežka obvladuje dogajanje na zvezi.
Leopold Kalin le še stežka obvladuje dogajanje na zvezi. FOTO: POP TV

Usoda selektorja visi v zraku, drugače pa je na Združenju rokometnih prvoligašev. Omenjeni organ je namreč naredil velik organizacijski preskok, izenačenost moške lige pa je pripomogla tudi k vse večji gledanosti tekem. Tudi tv prenosov je vse več, v celotni zgodbi pa manjka le še generalni pokrovitelj. Govora je seveda o moški ligi, saj ženska izgublja na veljavi. Utegne pa se zgoditi, da bo zgodba še bolj žalostna, saj tudi na pobudo Rokometne zveze Slovenije, Krim Mercator bržkone zapušča slovensko tekmovanje in se seli v regionalno ligo.
Zveza bi se sicer morala ukvarjati z reprezentančnimi zadevami, a jih očitno mika tudi klubski nivo. Ob tem seveda ni znano, zakaj na ogromnem prostoru, ki ga imajo na Leskoškovi v Ljubljani ni mesta za združenje, ki je tako uspešno začelo pisati zgodbo o napredku klubskega rokometnega tekmovanja v Sloveniji.

Bobinac menja Debeljaka?

Odgovor na to vprašanje naj bi javnost dobila meseca aprila, ko naj bi predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac, sicer stalni član predsedstva, na mestu predsednika zamenjal Žigo Debeljaka. V Celju rojeni Bobinac je namreč iz dneva v dan večji rokometni pristaš, deloma pa je za to kriva tudi perspektivna rokometašica Ana Gros (16 let, 186 cm, levičarka), katere očim je ravno on.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.