Šport

Rupar ni več jeseniški predsednik

Jesenice, 25. 04. 2007 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pavel Rupar je odstopil z mesta predsednika hokejskega kluba Acroni Jesenice.

Nekdanji tržiški župan in poslanec v državnem zboru Pavle Rupar je danes na letnem občnem zboru na Jesenicah odstopil z mesta predsednika hokejskega kluba Acroni Jesenice. Upravni odbor kluba mora v 30 dneh še enkrat sklicati občni zbor, ki bo odločal o novem predsedniškem kandidatu. Kot možna Ruparjeva naslednika sta se danes že predstavila Matjaž Skube in Matjaž Mahkovec iz blejskega podjetja Asista.

Pavel Rupar ni več na čelu jeseniških hokejistov
Pavel Rupar ni več na čelu jeseniških hokejistov FOTO: POP TV

"Nepreklicno odstopam z mesta predsednika. Zahvalil bi se igralcem, članom upravnega odbora, vsem sodelavcem, navijačem in novinarjem in v čast mi je bilo voditi HK Acroni Jesenice," je prav ob koncu triurnega zasedanja sporočil Rupar, ki je že na začetku seje nakazal odstop, ob koncu pa je dodal: "Ulica, ki se je zgodila, ni bila potrebna." Do nadaljnjega na čelu kluba ostajata podpredsednika Vasilij Prešern in Ljubo Jasnič, saj je občni zbor med drugim potrdil tudi odstopa dosedanjega podpredsednika Slavka Ažmana in člana upravnega odbora Draga Mlinarca.

Kot možna nova vodje jeseniškega kluba sta se nato prav na koncu predstavila Skube in Mahkovec, nekdanji igralec Jesenice, letos pa trener zaloške Slavije. Slednja sta jasno izrazila željo, da bi podjetje Asista vstopilo v jeseniški hokej, obljubila dolgoročno sodelovanje, za prvo sezono pa napovedala lasten vložek v višini 500.000 evrov ter minimalni skupni proračun kluba v višini 1,5 milijona evrov. Skube je med drugim obljubil sanacijo klubskih dolgov v dveh mesecih in izrazil željo, da na Jesenicah zadržijo domače igralce in nekatere vrnejo v Podmežaklo. "Naša želja je predvsem, da obdržimo Matjaža Kopitarja." Skube pa si na dolgi rok želi tudi novo dvorano. Zanimivo je, da se je Kopitar takoj ogradil od omenjanja svojega imena, saj ni želel, da se ga zlorablja v boju za predsedniško mesto in dodal, da o novem kandidatu ne ve ničesar.

Dolga razprava je minila v pozitivnem prikazu jeseniškega kluba v zadnji sezoni za katerega sta se trudila predvsem direktor kluba Robert Pajk in predsednik Rupar. Slednja sta poudarila, da je klub posloval pozitivno, dolg 250.000 evrov, ki ostaja, pa sta pripisala starim dolgovom. Po njunem je bilo pozitivno tekoče poslovanje, klub je podvojil število gledalcev, prav letošnje sodelovanje v avstrijski ligi pa je bilo glavno, da se je slovenska reprezentanca prejšnji teden v Tivoliju praktično sprehodila do skupine A svetovnega hokeja. Ob tem sta izpostavila tudi veliko medijsko zanimanje za hokejiste Jesenic in menila, da gre za zdrave temelje za naprej.

Rupar je med drugim poudaril, da je predsedniško mesto prevzel iz potrebe. "Žal mi je le, da se prav na koncu v avstrijski ligi nismo prebili med najboljšo četverico. Odločitev naše stroke, da na koncu ne igramo državnega prvenstva z najboljšimi, je bila pravilna, saj bi bil ritem za igralce nemogoč," je med drugim dejal Rupar in spomnil na lanske težave pri vključevanju v ligo, ko je vodstvo Hokejske zveze Slovenije le s 5:4 izglasovalo nastopanje Jesenic v ligi, letos, ko se je ponudila priložnost Olimpiji, pa z 9:0 in po vsej verjetnosti bo potrjena prav takšna končnica DP, kot so si jo Jeseničani želeli letos. "Neigranje Olimpije bi bilo nesmisel. To je napredek za nas vse."

Na seji je bilo kar precej pripomb na delo vodstva kluba v zadnjem letu. Predvsem so se razlikovala mnenja o poslovanju in o neigranju končnice DP, med najglasnejšimi v dvorani pa je bil nekdanji legendarni jeseniški kapetan Drago Mlinarec, ki je ob finančnem delu izpostavil tudi problem predstavljanja bilanc, a je tudi on na koncu ob Kopitarju pristavil, da vse njegove pripombe nimajo nikakršne veze z novimi predsedniškimi kandidati. Najglasnejša je bila razprava ob predlaganih spremembah statuta, saj naj bi šlo za spremembe nujno potrebne za uskladitev z zakonodajo, članom občnega zbora pa so bile predstavljene kar ustno. "Kot da ne bi imeli interneta, da bi nam to pripravili vnaprej," je razpredal eden od dolgoletnih članov in požel prikimavanje sedečih v bližini. V razpravi se člani kluba po večini niso strinjali predvsem s spremembo, da o članstvu v društvu odloča upravni odbor kluba. Kapetan ekipe Dejan Varl pa se je prav na koncu pozanimal še za izplačilo zakasnelih obveznosti do igralcev, saj morajo igralci plačati davke pravočasno: "Imamo odprte s.p.-je in davčna nima posluha za zamude." Predsednik Rupar mu je plačilo obljubil do 20. maja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jimi.hendrix@email.si
26. 04. 2007 08.45
Naj delajo kar jim paše, samo naj se obdržijo na takem nivoju kot so sedaj, ker so edini slovenski klub, ki lahko naredi kaj v tujini. Upam, da ne bodo šli po poti KK Olimpije. Lp