Šport

Rudi Zavrl razočarani predsednik

Ljubljana, 24. 12. 2007 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Nogometne zveze Zavrl še ni prebolel, da ga je zavrnil Katanec, še vedno pa se želi na vsak način 'otresti' trenutnega selektorja Keka.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl v tem trenutku zagotovo ne sodi med najbolj srečne nogometne in poslovne tipe v Sloveniji. Kljub številnim hrabrim poskusom in nadvse „osebnemu pristopu“ ga je pred dnevi pričakovano zavrnil vsemogočni Srečko Katanec, ki v tej silni krizi in pravi apokalipsi nacionalnega nogometa nikakor ni želel še drugič prevzeti Slovenije, saj bi s tem že vnaprej postal „izgubljeni“ selektor.

Predsednik NZS Rudi Zavrl ( v sredini) še vedno ni prebolel zadnje zavrnitve Srečka Katanca, vtrajal pa bo pri zamenjavi Matjaža Keka.
Predsednik NZS Rudi Zavrl ( v sredini) še vedno ni prebolel zadnje zavrnitve Srečka Katanca, vtrajal pa bo pri zamenjavi Matjaža Keka. FOTO: Damjan Žibert

Prav Katanec je nedavno napol v šali izjavil, da bi slovensko reprezentanco morda prevzel zgolj zato, da bi na koncu še samemu sebi dokazal, da iz tega izbora igralcev ne more „potegniti“ ničesar, da je vrednost slovenske reprezentance praktično „nična“ in da je to zato že vnaprej izgubljen projekt.

Ko se je od državne reprezentance poslovil še najboljši slovenski nogometaš Mile Ačimović, je podoba Slovenije zelo zelo žalostna.
Ko se je od državne reprezentance poslovil še najboljši slovenski nogometaš Mile Ačimović, je podoba Slovenije zelo zelo žalostna. FOTO: Reuters

Predsednik Zavrl, ki je pred meseci po več kot dveh desetletjih v skrivnostnih okoliščinah na hitro zapustil mesto prvega moža Geodetskega zavoda Slovenije, je nad zadnjim razpletom dogodkov okoli izbora novega (starega) nogometnega selektorja še vedno vidno razočaran. To je potrdil tudi zadnjo soboto popoldne, ko je v Domžalah obiskal tekmo regionalne košarkarske Lige NLB med Heliosom in Union Olimpijo.

„Selektor Matjaž Kek se mora pač zavedati, da bi v primeru Katančeve potrditve selektorskega mesta na klopi reprezentance Slovenije odletel v isti sekundi, če že sam nima občutka, da bi to moral storiti sam,“ je povedal Zavrl, ki po odhodu z GZS deluje kot poslovni svetovalec v manjšem ljubljanskem podjetju. Užaloščeni Zavrl torej še vedno razmišlja o Katancu in sanjari o tem, kako bi lahko „podaljšani“ makedonski selektor in novopečeni svetovalec NK Inteblock Slovenijo vendarle popeljal v lepšo nogometno prihodnost.

Selektor Slovenije Matjaž Kek (v sredini) še nima naslednika, zato ga bo vodstvo NZS spet "napadlo" po novem letu.
Selektor Slovenije Matjaž Kek (v sredini) še nima naslednika, zato ga bo vodstvo NZS spet "napadlo" po novem letu. FOTO: Damjan Žibert

Prvemu možu NZS četrti predsedniški mandat na NZS poteče decembra 2008 ali celo januarja 2009, odvisno od tega, kdaj in kako bo vodstvo nacionalne nogometne hiše sklicalo skupščino. Umirjeni Zavrl si je za letošnji božič in novo leto zaželel le Katanca in nič drugega na tem nogometnem svetu, za "darilo" pa je dobil le prestrašenega Matjaža Keka. In bolečo potrditev, da slovenski reprezentančni nogomet sodi zgolj v nekakšno peto evropsko in deseto svetovno ligo. Skratka, nikamor.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bostjan.velicki@siol.net
25. 12. 2007 09.53
Zavrl naj se sam spelje s položaja še v NZS, pa bo še največ v tem trenutku naredil za premik naprej v slovenskem reprezentančnem nogometu. Poglejmo Hrvate. Oni so vključili člane zlate generacije in imajo že skoraj tako močno reprezentanco, kot v njihovih bronastih časih iz SP v Franciji. Ja, resno mislim, da je čas, da se spelje...