Šport

Rossi ostaja pri Yamahi

Milano, 02. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šestkratni motociklistični svetovni prvak Italijan Valentino Rossi je podaljšal pogodbo z moštvom Yamaha Motor Racing do konca sezone 2006.

Valentino Rossi je z moštvom Yamaha zelo zadovoljen (Foto: Reuters)
Valentino Rossi je z moštvom Yamaha zelo zadovoljen (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Prejšnja pogodba bi se italijanskemu "čudežnemu dečku" iztekla po koncu letošnje sezone. Z novim dogovorom - finančnih podrobnosti niso razkrili - sta zadovoljni obe strani.

"Odkar smo leta 2003 napovedali sodelovanje z Rossijem in se dogovorili za njegov prestop iz Honde, smo dosegli izjemen uspeh in tudi letos nam kaže odlično, zato se veselimo še ene skupne sezone. Ob 50-letnici je podaljšanje sodelovanja z najboljšim dirkačem sveta najlepše darilo,"
je dejal direktor japonskega moštva Lin Jarvis.

Rossi, ki je lani z Yamaho osvojil naslov svetovnega prvaka, je zelo blizu ponovitvi uspeha. "Srečen sem, da smo se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Imam odlične odnose s tovarno, mehaniki in moštvenim osebjem, ki so preživljali težke čase, da so motor spravili na raven, kot je zdaj. Veselje je delati s takimi ljudmi, zato sem presrečen, da bom ostal tu," je bil zadovoljen tudi 26-letni Italijan, ki je Yamahi v 26 dirkah privozil kar 17 zmag.

SORODNI ČLANKI