Šport

Rooneya ne bo dva meseca

London/Boston, 13. 08. 2007 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi tekmi sezone se je poškodoval angleški reprezentant in napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney.

Rooneyju je nenamerno na nogo doskočil Michael Duberry
Rooneyju je nenamerno na nogo doskočil Michael Duberry FOTO: Reuters

Angleški reprezentant in napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney se je poškodoval na prvi tekmi sezone. 21-letni nogometaš se je poškodoval v 37. minuti dvoboja z Readingom (0:0), ko mu je branilec nasprotnega moštva Michael Duberry nenamerno doskočil na nogo. Rooney je prvi polčas odigral do konca, v drugem delu pa se ni več pojavil na igrišču. "Noga mu je precej otekla in ni mogel stopiti nanjo. Zato sem ga raje pustil v slačilnici," je dejal njegov trener Sir Alex Ferguson.

Alex Ferguson, trener Manchester United, je sporočil, da bo Rooney z igrišč odsoten dva meseca. Rooney bo v naslednjih dveh mesecih poleg prvenstvenih tekem zamudil tudi tekme angleške nogometne reprezentance, ki se bo 22. avgusta na prijateljski tekmi pomerila proti Nemčiji, v začetku septembra pa bo igrala tudi dve kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvo leta 2008, in sicer 8. septembra proti Izraelu in 12. septembra proti Rusiji. Po najbolj črnogledih napovedih pa naj Rooney za angleško reprezentanco ne bi konkuriral niti za tekme, ki jih bo ta igrala oktobra, in sicer proti Estoniji (13. oktobra) in proti Rusiji (17. oktobra).

Dragi nogi poškodovanega Beckhama
Dragi nogi poškodovanega Beckhama FOTO: Reuters



Beckham znova ni igral

Angleški zvezdnik David Beckham je še drugič v štirih dnevih zaradi poškodbe levega gležnja sedel le na klopu ekipe Los Angeles Galaxy v ameriški nogometni ligi (MLS). Na gostovanju z New England Revolution iz Bostona je kalifornijska ekipa izgubila z 0:1 (0:0), zadetek pa je dosegel Taylor Twellman v 55. minuti. Precej izmed 35.402 gledalcev je kupilo vstopnice za štiri tekme zgolj zato, da bi na "delu" videli Beckhama. Slednji naj bi novembra igral proti francoskemu nogometnemu velikanu Zinedinu Zidanu v Avstraliji.

Novembrski spektakel v Sydneyju

Agenti Zidana so namreč prejšnji teden navezali stike z ekipama Galaxy in Sydney FC, ki se bosta pomerili v Sydneyju 27. novembra. Za avstralsko ekipo naj bi tedaj proti Beckhamu zaigral tudi nekdanji soigralec iz Reala Zidane, ki se je neslavno poslovil od igranja nogometa v finalu SP v Nemčiji med prvaki Italijani in Francijo. Zidanu naj bi se tedaj pridružil tudi francoski vratar Fabien Bartez.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zigatzn@gmail.com
13. 08. 2007 11.59
Očitno se gre zdej tukaj bolj za ''modno revijo'' kot nogometni dogodek...najbolje da še marodona zaigra...kr vsi se vračjo...poraz