Šport

Romario osumljen dopinga

Rio de Janeiro, 05. 12. 2007 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski nogometni zvezdnik Romario se bo moral zagovarjati zaradi domnevne zlorabe prepovedanih poživil.

Romario je osumljen zlorabe prepovedanih poživil.
Romario je osumljen zlorabe prepovedanih poživil. FOTO: Reuters

Enainštiridesetletni Romario, ki je z brazilsko izbrano vrsto leta 1994 osvojil naslov svetovnega prvaka, je bil na dopinškem testu pozitiven oktobra, ko je igral na ligaški tekmi med njegovim klubom Vasco da Gama in Palmeirasom.

Brazilski zvezdnik je v torek priznal, da so ga osumili zlorabe dopinga, vendar pa je ostro zanikal kakršnokoli krivdo. Že nekaj mesecev naj bi namreč jemal sredstvo proti izpadanju las. "To ni doping. Če bi vedel, da je sredstvo prepovedano, ga ne bi nikoli vzel," je dejal Romario.

Romario, ki ga je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) leta 1994 izbrala za nogometaša leta, je imel v svojem organizmu sledi finasterida. Posebna komisija bo o nogometaševi usodi odločala v začetku leta 2008, v primeru, da bo kriv, mu grozi dolga prepoved igranja. "Januarja bom dopolnil 42 let, dlje časa ko ne igram, huje je zame," je ob tem še dejal Romario.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dejan22@email.si
05. 12. 2007 11.51
NI KRIV, ŽIVA LEGENDA KI IGRA!!!