Šport

Roddick že v tretjem krogu

New York, 31. 08. 2006 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi udeleženec tretjega kroga teniškega OP ZDA je domačin Andy Roddick, ki je premagal Danca Kristiana Plessa.

Roddick je prvi, ki se je že uvrstil v tretji krog
Roddick je prvi, ki se je že uvrstil v tretji krog FOTO: Reuters

Po dnevu težav z dežjem so organizatorji odprtega prvenstva ZDA z nagradnim skladom 15,5 milijona evrov v sredo nemoteno izpeljali predviden program. V kar 32 tekmah med posameznicami in 40 v moški posamični konkurenci ni prišlo do kakšnih večjih presenečenj, z izjemo poraza enajste nosilke Rusinje Anastazije Miskine. S 6:4 in 6:2 jo je premagala Belorusinja Viktorija Azarenka. Znan je tudi prvi udeleženec tretjega kroga tekmovanja - to je domači matador - deveti nosilec Andy Roddick, ki je s 6:3, 7:6 (3) in 6:3 premagal Danca Kristiana Plessa.

21 asov za Roddicka

Andy Roddick in Kristian Pless
Andy Roddick in Kristian Pless FOTO: Reuters

Pod budnim očesom novega trenerja Jimmyja Connorsa je Roddick večji del tekme dominiral z igro izjemno močnih ter natančnih servisov in je med drugim dosegel tudi 21 asov. Kako neomajan je bil pri prvem udarcu, govori tudi podatek, da si je Danec izboril le dve priložnosti za odvzem Američanovega servisa, a se je Roddick obakrat "izvlekel". "Upam, da vam bom letos lahko privoščil več zadovoljstva," je po tekmi domačim novinarjem dejal Roddick in dodal: "Iti domov že po prvem krogu gotovo ni veselo, to vem zelo dobro." Seveda ve, saj se mu je to pripetilo lani, ko je po treh izgubljenih podaljšanih igrah izgubil proti malo znanemu Luksemburžanu Gillesu Mullerju in to ravno na svoj rojstni dan.

Vrnitev Williamsove in Hinginsove

Med povratnicami je tudi Serena Williams
Med povratnicami je tudi Serena Williams FOTO: Reuters

Sicer pa je bil tretji tekmovalni dan US Opna tudi v znamenju nekaterih uspešnih vrnitev na teniška igrišča po poškodbah. Največ pozornosti je bilo namenjeno Sereni Williams, ki je svoj zadnji veliki slam turnir igrala še v januarju. Williamsova, ki je na igriščih Flushing Meadowsa slavila že leta 1999 in 2002, je letos prvič po daljšem času nastopila kot nepostavljena tekmovalka, a je to ni motilo za gladko zmago s 6:1 in 6:2 proti Španki Lourdes Dominguez Lino.

Med velike povratnike na igrišča Flushing Meadowsa gotovo lahko štejemo tudi Martino Hingins, ki je po nekaj uvodnih težavah s 4:6, 6:1 in 6:3 premagala Kitajko Peng Shuai. Hingisova je namreč na odprtem prvenstvu zadnjič nastopila leta 2002, preden se je začasno upokojila. Letos se je vrnila na teniška igrišča in pridno nabirala točke, tako da si je celo izborila status osme nosilke.

Svoje uvodne nastope so sinoči po slovenskem času opravili še mnogi drugi favoriti letošnjega tekmovanja. Vsi po vrsti so uspešno opravili s tekmeci. Med drugimi so prvo zmago dosegli tudi prvi igralec sveta Švicar Roger Federer in prva na svetovni lestvici Francozinja Amelie Mauresmo, vseeno pa so ljubitelji tenisa največ pozornosti namenili drugemu nosilcu Špancu Rafaelu Nadalu, saj je imel slednji za nasprotnika izredno nevarnega Marka Philippoussisa. Avstralec sicer v zadnjem času ni dosegal vidnejših izidov in je močno nazadoval na ATP lestvici najboljših teniških igralcev sveta, a je v očeh tekmecev kljub vsemu veljal za zelo nezaželenega nasprotnika. Mladi Španec si ni privoščil spodrsljaja in je na koncu slavil brez izgubljenega niza s 6:4, 6:4 in 6:4.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.