Šport

Risi na poti v skupino B

Tampere, 02. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca nadaljuje s porazi na svetovnem prvenstvu na Finskem. Prvo tekmo v skupini za obstanek so risi izgubili z ZDA s 7:2. Za Slovenijo, ki ima zdaj le še teoretične možnosti za obstanek v družbi najboljših, je oba gola dosegel Tomaž Razingar.

Selektorju Matjažu Seklju se niso izšle številne spremembe v moštvu, ki jih je opravil po treh porazih v predtekmovanju. V golu je dal priložnost se tretjemu vratarju Robertu Kristanu ter dodobra premešal zasedbe napadalnih trojk. Tokrat je bila prva trojka Polončič - Vnuk - Rožič, ki pa jo je, tako kot ostale, naš strateg spreminjal tudi med tekmo.

Le v prvi tretjini smo videli odločno in učinkovito Slovenijo, čeprav je dobila gol že v 42. sekundi tekme, ko je gol zabil Cullen. Slovenija je izenačila z golom Tomaža Razingarja v 8. minuti. Američani so v nadaljevanju imeli dvakrat številčno premoč na ledu in dosegli dva gola. V 16. minuti je zadel Hall, v 17. minuti pa Hauer ob dveh ameriških hokejistih več na ledu. Ko je naša reprezentanca prišla do tretjega power playa (igralec več na igrišču) na tekmi, je to kronala z golom Razingarja v 19. minuti.

Vsi upi za popolni rezultatski preobrat so splavali po vodi v uvodnih minutah druge tretjine. V 22. minuti je na 4:2 povišal Pohl, za 5:2 pa je le dobro minuto kasneje zadel Housley. Igra Slovenije je bila bleda, brez priložnosti za gol. Američani so tako v 35. minuti z lahkoto povišali vodstvo na 6:2.

V zadnjem delu tekme so Američani nadzirali potek igre ter v 55. minuti z golom Druryja le se potrdili premoč. Razmerje v strelih na gol je bilo 49:25 za ZDA. Slovenija si je nabrala 16 minut izključitev, ZDA pa 12 minut.

Matjaž Sekelj, selektor Slovenije: "Ko smo karkoli poskušali napraviti v napadu, smo naredili napake v obrambni vrsti. To so izkušeni Američani znali kaznovati. Vidi se, da večina igralcev ni v optimalni pripravljenosti. Za končni obračun je se prezgodaj, toda zdaj imamo le se teoretične možnosti za obstanek v skupini A"

Lou Vairo, selektor ZDA: "Slovenija je mala država s talentiranimi hokejisti. Očitno fantje tokrat niso prenesli pritiska, ki ga povzroči igranje v skupini za obstanek. Mi smo imeli tudi nekaj sreče v prvi tretjini."

"Na žalost nam prav nič ne uspeva na tem prvenstvu. Tokrat nam je igra stekla le na trenutke. Problem ni bil v spremenjenih napadalnih trojkah. Naredili smo preveč napak v obrambi," je po tekmi povedal strelec dveh golov Tomaž Razingar.

V kvalifikacijah za uvrstitev v četrt finale je Danska presenetljivo remizirala s Kanado 2:2, Slovaška pa je prepričljivo s 5:1 ugnala Finsko.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA