Šport

Risi izgubili proti Avstriji

Ljubljana, 29. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Č./R.T.
Komentarji
0

Na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Finskem je Slovenska hokejska reprezentanca doživela še tretji zaporedni poraz. Pomembno tekmo proti Avstriji, ki bi Sloveniji že zagotovila obstanek med svetovno hokejsko elito, so Slovenci izgubili z 2:6.

Slovenci tekmujejo v predtekmovalni skupini D, v kateri so poleg naših severnih sosedov še domačini Finci in Čehi. Slovenska reprezentanca je izgubila tudi prejšnji tekmi, (2:5 s Češko in 0:12 s Finsko), in je tako v predtekmovanju ostala brez točk.

Avstrija je na današnji tekmi osvojila dve točki in je tako na tretjem mestu v skupini, kar jih vodi v nadaljevanje tekmovanja in obstanek v elitni skupini svetovnega hokeja. Slovenija pa bo igrala dodatne tekme z zadnjeuvrščenimi v ostalih skupinah. Iz elitne skupine izpadeta dve reprezentanci, predstavnik azije pa ne more izpasti.

"Odločilno je bilo to, da v prvem delu kar nekajkrat nismo izkoristili igralca več na ledu, ob tem pa smo hitro dobili tri gole, saj je izkušena ekipa Avstrije znala izkoristiti naše napake," je po tekmi našemu novinarju na prizorišču SP povedal Jurij Goričič. Bolj kritičen je bil Robert Ciglenečki: "v bistvu je to katastrofa, saj smo pričakovali več. Morda smo začeli preveč obrambno. Ko smo lovili rezultat, smo samo še množili napake." "Na analizo tekme bo treba še počakati, saj so zdaj glave še prevroče. Dejstvo je, da ta ekipa ni pokazala tistega, česar je sposobna," pa je po srečanju povedal Elvis Bešlagič.

Lestvica:

1. Finska 2 2 0 0 17:1 4 točke

2. Češka 2 2 0 0 13:3 4 točke

3. Avstrija 3 1 0 2 8:15 2 točki

4. Slovenija 3 0 0 3 4:23 0 točk