Šport

Rekorden prestop Ševčenka

London, 01. 06. 2006 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ukrajinski nogometaš Andrej Ševčenko se seli k Chelseaju. Klub je zanj plačal rekordno ceno, številk pa nočejo izdati.

Andrej Ševčenko se iz Italije seli na Otok
Andrej Ševčenko se iz Italije seli na Otok FOTO: Reuters

Napadalec italijanskega Milana, 29-letni Ukrajinec Andrej Ševčenko je po sedmih sezonah pri rdeče-črnih z londonskim Chelseajem podpisal štiriletno pogodbo, so zapisali na klubski spletni strani angleškega prvaka.

Za zdaj še ni znano, koliko je vreden prestop, vendar so pri Chelseaju zapisali, da gre za rekordno vsoto. Angleški mediji ocenjujejo, da je šef "modrih" Rus Roman Abramovič, ki si je že nekaj sezon želel Ukrajinca zvabiti na Stamford Bridge, za Ševčenka odštel 42 milijonov evrov. Doslej je klub največ plačali za ganskega igralca Michaela Essiena, ki je avgusta lani prestopil iz Lyona.

"V London sem prišel igrat nogomet. To je zame nov izziv in gotovo bo lepa izkušnja zaigrati v vrstah angleškega prvaka," je izjavil Ševčenko. "Menjam en velik klub za drugega in komaj že čakam, da se sezona začne. Srečen sem, da je Chelseaju uspelo do konca pripeljati dalj časa trajajoča pogajanja še pred svetovnim prvenstvom. Tako bom mirne duše in lahkega srca odpotoval v Nemčijo in tresel mreže," je še dodal ukrajinski nogometaš, ki je v rdeče-črnem dresu zadel kar 173-krat in s tem postavil rekord kluba. V rokah pa ima tudi rekord lige prvakov, kjer je mrežo zatresel kar 52-krat.

"Andrej je bil vedno moj prvi izbor za Chelesea. Žal do zdaj to ni bilo mogoče, vendar se je tudi to uresničilo," se je veselil trener Jose Mourinho. Temu je tako uspel že tretji velik nakup, pred tedni je namreč vrste angleškega prvaka iz Londona okrepil nemški zvezdnik münchenskega Bayerna Michael Ballack, v torek pa se je ekipi pridružil tudi Salomon Kalou, napadalec iz Slonokoščene obale, ki je doslej igral za nizozemski Feyenoord.

Ukrajina bo na bližnjem mundialu (9. junij - 9. julij) zaigrala v skupini H skupaj s Španijo, Savdsko Arabijo in Tunizijo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ismabera@hotmail.com
01. 06. 2006 15.04
Za zdaj še ni znano, koliko je vreden prestop, vendar so pri Chelseaju zapisali, da gre za rekordno vsoto. **** 50 miljonov EU **** Vir : O Jogo, Portugal , 1.junij 2006