Šport

Razprodani in sanirani Tivoli!

Ljubljana, 05. 11. 2007 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
8

Union Olimpija je v ponedeljek prodala vstopnice za sredino evroligaško tekmo v Tivoliju, ko v Ljubljano prihaja CSKA iz Moskve.

Vrhunska klubska košarka je v tem trenutku zagotovo slovenski in predvsem ljubljanski športni hit. Vodstvo košarkarjev Union Olimpije si zagotovo mane roke, saj je tivolski klub že do ponedeljkovega zgodnjega popoldneva (raz)prodal vstopnice za sredino tekmo 3. kroga Evrolige, ko v Ljubljano prihaja moskovski CSKA. Dolge vrste pred tivolsko blagajno so spominjale na „zlate“ čase edinega slovenskega evroligaša, ko so se vrste čakajočih pred košarkarsko blagajno pogosto vile od zgornje tivolske ploščadi pa vse do kioska pri parkirni spodnji rampi.

Trener Union Olimpije Memi Bečirovič se pripravlja na sredin dvoboj proti CSKA.
Trener Union Olimpije Memi Bečirovič se pripravlja na sredin dvoboj proti CSKA. FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija je po veliki evroligaški zmagi minuli četrtek proti Olympiakosu iz atenskega Pireja v regionalni Ligi NLB v nedeljo sicer izgubila v Novem Sadu proti Vojvodini, vendar ta spodrsljaj očitno ni zmotil številnih slovenskih košarkarskih navdušencev in navijačev. Moštvo trenerja Memija Bečiroviča se nedvomno še „profilira“, kar na začetku letošnje sezone najbolj nazorno kažejo precej nedorečena igra in spremenljivi rezultati zeleno-belega moštva v Evroligi in regionalni klubski konkurenci.

V sredo torej v Tivoli prihaja moštvo CSKA, za katerega že nekaj sezon nastopa tudi slovenski reprezentant Matjaž Smodiš, rusko moštvo pa pod taktirko italijanskega trenerja Ettoreja Messine tudi v tej sezoni sodi med najboljšo dvanajsterico na stari celini.

Lepša prihodnost Uniona Olimpije

Direktor kluba Janez Rajgelj je napovedal spetakularen sredin košarkarski večer v Tivoliju.
Direktor kluba Janez Rajgelj je napovedal spetakularen sredin košarkarski večer v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

Proračun bogatega moskovskega moštva je preko 15 milijonov evrov na sezono, v primerjavi s precej skromnejšo Union Olimpijo pa Rusom ne zagotavlja zmage v prepolnem Tivoliju. Precej bolj pomembno od spektakularne sredine tekme pa je dogajanje v tivolskem klubu in okoli njega, saj Union Olimpijo očitno čaka precej lepša prihodnost.

Proračun kluba v višini skoraj dveh milijonov evrov so člani upravnega odbora za sezono 2007/08 že zagotovili, v vodstvu kluba pa je med najbolj aktivnimi „odborniki“ kar ljubljanski župan Zoran Janković, ki se pri poslovanju in usmeritvi kluba s svojimi somišljeniki pripravlja tudi že na novo tekmovalno in poslovno obdobje.

Branilec Jan Močnik zaenkrat ni izpolnil evroligaških pričakovanj tivolskega strokovnega štaba.
Branilec Jan Močnik zaenkrat ni izpolnil evroligaških pričakovanj tivolskega strokovnega štaba. FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija naj bi tako sanacijo starih klubskih dolgov in obveznosti do dobaviteljev, igralcev, strokovnega vodstva in poslovnih partnerjev končala do konca letošnjega (koledarskega) leta, zagrenjenim upnikom pa je vodstvo kluba ponudilo takojšnje poplačilo ene tretine dolgovanega zneska. Večina upnikov s tem predlogom načeloma soglaša, tako da naj bi se Union Olimpija v prihodnjih mesecih znebila večine starih dolgov v višini skorajda treh milijonov evrov, ob tekočem klubskem proračunu pa je vodstvo kluba tako zagotovilo še več kot milijon evrov za poplačilo že zdavnaj zapadlih klubskih obveznosti.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez.humar@gmail.com
07. 11. 2007 23.35
Eto vam zdaj....skeptiki. Ko Olimpija žge pač žge..
kgb@akcija.net
05. 11. 2007 19.09
janmuha@mail386.com
05. 11. 2007 18.24
OLIMPIJA!!!!!!! gremo fantje po zmago, mogoče nm pa rata,upimo:)
nejc_tiran@planet.si
05. 11. 2007 18.21
"Branilec Jan Močnik zaenkrat ni izpolnil evroligaških pričakovanj tivolskega strokovnega štaba. " WTF???
mpusser@email.si
05. 11. 2007 18.05
navijači olimpije ENA LASTOVKA ŠE NE PRINESE POMLADI, to si zapomnite, sicer je lepo gledati, da je spet dvorana razprodana, ampak realno gledano nimate osnovnih možnosti za zmago, če bi zmagali bi se zgodil velik čudež..
mitja.j@gmail.com
05. 11. 2007 17.59
doki007 Ti imaš resne probleme. Ker ti ni nič prav in všeč, bi moral že zdavnaj ugotoviti, da je s tabo nekaj hudo narobe. V Ljublana-Polje imajo eno bolnišnico, v kateri ti mogoče (šans nimaš ravno veliko) še lahko pomagajo.
doki007@email.si
05. 11. 2007 17.44
a ni škoda denarja ,...ko jih bo CSKA ,...razmontiral v tivoliju,.....!!
Miholjovka
05. 11. 2007 17.35
olimpija OLIMPIJA OLIMPIJA !!!! ....[upamo na najbolše ;)] če bo tempo igre usaj prbližno enak kokr pr olimpijakosu bo še kukr tok izenačena tekma ... bomo vidl !!