Šport

Raul se kopa v ledu in spi v planinah

Madrid, 06. 12. 2007 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan Real Madrida Raul Gonzalez je odkril kako vzdržuje svojo vrhunsko formo. Zahvaliti se mora kopanju v ledenih kopelih in spanju v komori.

Raul Gonzalez je to sezono začel najbolje v zadnjih desetih letih. V 14 tekmah v španskem prvenstvu je zadel kar 8 golov, za dobro formo pa se lahko zahvali povsem novemu načinu priprav, ki jih je začel izvajati. "To sem začel delati zaradi ljubezni do kluba in nikoli nisem razmišljal, da je takšno početje neprijetno in čudaško. V kombinaciji s komoro, pravilno prehrano in nekaj počitka je to ključ do dobre forme," je o kopelih povedal kapetan Reala.

Ledene kopeli očitno dobro denejo Raulu.
Ledene kopeli očitno dobro denejo Raulu. FOTO: Reuters

Španski mediji so pred časom izvrtali informacijo, da je 30- letni nogometaš svojo spalnico preuredil v komoro, ki simulira planinske razmere. Te tehnike pa se poslužujejo tudi nekateri zvezdniki lige NBA in NFL. Komore in ledene kopeli, ki lahko trajajo tudi do deset minut povečajo število število krvnih telesc bogatih s kisikom, kar pa posledično poveča vzdržljivost, zmanjšuje utrujenost in pospeši zdravljenje poškodb.

Oscar Pereiro, zmagovalec dirke po Franciji leta 2006 je v takšni komori spal kar tri leta. Svetovna antidopinška komisija pa je ne odobrava. "To ni nič novega, seveda pa je to sedaj nenavada novica, ker je to tehniko začel koristiti takšen zvezdnik kot je Raul," je rekel Pereiro, ki je za preurejanje splanice potrošil 8000 evrov. 15 minut telovadbe v takšni komori pa je enako eni uri normalne vadbe na normalni nadmorski višini.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.