Šport

Raikkoenen k Ferrariju?

München, 25. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški časnik Bild je objavil novico, da naj bi voznik formule 1 Kimi Raikkoenen od leta 2007 vozil za moštvo Ferrarija.

Raikkoenen zatrjuje, da ostaja pri McLaren Mercedesu (Foto: Reuters)
Raikkoenen zatrjuje, da ostaja pri McLaren Mercedesu (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Nemški časnik Bild je v četrtek objavil vest, da bo finski voznik formule 1 Kimi Raikkoenen (McLaren Mercedes) od leta 2007 naprej vozil za moštvo Ferrarija in da naj bi se ekipa in dirkač o tem dogovorila že meseca maja ter podpisala predpogodbo. Finec je novico takoj zanikal.

"Zakaj naj bi razmišljal o menjavi moštva? Trenutno sem v položaju, o kakršnem večina voznikov v formuli ena lahko le sanja," je dejal Raikkoenen.

Časnik Bild je sprožil tudi ugibanja o Schumacherjevi selitvi
Časnik Bild je sprožil tudi ugibanja o Schumacherjevi selitvi FOTO: Reuters

Bild je v nadaljevanju članka spet sprožil ugibanja o selitvi Michaela Schumacherja iz Ferrarija k McLaren Mercedesu, saj se Nemcu v prihodnji sezoni izteče pogodba z italijanskim moštvom.

Že v začetku tedna je tudi Schumacher zavrnil natolcevanja o menjavi moštva. "O tem se sploh ne želim pogovarjati. Vsi vedo, kako tesno sem povezan s Ferrarijem," pravi Schumacher.

To je v četrtek dopolnil tudi vodja McLarna Ron Dennis, ki je za Tagessspiegel zanikal pogajanje s Schumacherjem: "Želimo si dolgoročno sodelovanje s Kimijem Raikkoenenom in Juanom Pablom Montoyo."