Šport

Rahmatulin nepreklicno odstopil!

Ljubljana, 11. 11. 2007 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

ZM Olimpija je po porazu ostala brez trenerja. Jeseničani so dosegli 12. zaporedno zmago.

Olimpija je v ligi EBEL doživela še peti zaporedni poraz, tokrat so jih v domačem Tivoliju porazili gosti iz Innsbrucka, končni rezultat je bil 0:4. Kar pet zaporednih porazov, oziroma osem na zadnjih devetih tekmah, je na koncu s klopi odneslo trenerja zmajev Ildarja Rahmatullina. Tivolčani so trenutno na predzadnjem mestu lige EBEL in so v zadnjem obdobju igrali sila slabo. Žvižgi s tribun so le še pospešili tok dogodkov, saj je trener Rahmatulin po tekmi nepreklicno odstopil.

Direktor ZM Olimpije že išče novega trenerja.
Direktor ZM Olimpije že išče novega trenerja. FOTO: POP TV

Pred novinarje je stopil tudi direktor kluba Matjaž Sekelj, ki je dejal, da bo na torkovi tekmi proti Albi moštvo vodil dosedanji pomočnik Bojan Zajc in dodal: "Dejsto je, da je ekipa že nekaj časa v krizi, rezultati so pod pričakovanji, cilji v ligi EBEL so visoki in projekt je preveč pomemben, zato je trenerjeva poteza korektna. Poizkušali bomo čim hitreje poiskati pravo rešitev, novega trenerja bi radi pripeljali že do derbija z Jesenicami." Sekelj je napovedal tudi kadrovske spremembe, saj nekateri igralci po njegovem mnenju, tako tuji kot domači, niso izpolnili pričakovanj.

Olimpija spet izgubila
Prvi gol dosegel Heimo Lindner zletela med nogami vratarja Alexa Westlunda v mrežo. Drugi gol so Avstrijci dosegli ob številčni premoči, z neposredne bližine pa je zadel Slovenec v moštvu Innsbrucka Tomaž Razingar.

V drugi tretjini so Ljubljančani zaigrali bolje, mreže pa nikakor niso mogli zatresti, čeprav so imeli veliko priložnosti Aleš Mušič, Egon Murič, Raffaele Intranouvo, Jure Kralj in Kevin Mitchell. Za nameček jim je obrnila hrbet še sreča, saj so s streli od daleč kar trikrat zadeli okvir vrat (Boštjan Groznik, Mitchell, Intranuovo). Kako slaba je trenutno ZM Olimpija, so pokazale tudi štiri minute, ko je imela igralca več na ledu, toda obroča okoli vrat nasprotnika ni postavila.

V zadnji tretjini so gostitelji jalovo napadali, si sicer pripravili nekaj priložnosti, dva gola pa so v končnici, tretjega v prazna vrata, ko je Olimpija poizkušala brez vratarja, dosegli gostje.

-----------------------------------------------------------------------------------

ZM Olimpija - Innsbruck 0:4 (0:2, 0:0, 0:2).
Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodniki: Haas, Erd, Hutter (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Lindner (Pewal, 2.), 0:2 Razingar (Makinen, Darby, 20.), 0:3 Dagenais (Lindner, Klimbacher, 60.), 0:4 Pewal (60.).
Kazenske minute: ZM Olimpija 6, Innsbruck 10.
------------------------------------------------------------------------------------

Jeseničani še 12. zapored zmagali

Jeseniški hokejisti so v avstrijski hokejski ligi Ebel dosegli še 12. zaporedno zmago in na ta način izenačili lanski rekord 12. zaporednih zmag, ki jih je lani dosegel Dunaj. Težko in napeto srečanje je 37 sekund pred koncem podaljška po podaji Strömberga odločil Aleš Kranjc.

"Smo šele na polovici, zato prepovedujem kakršnokoli evforijo," so bili osnovni napotki jeseniškega trenerja Kima Collinsa pred obračunom z Gradcem, ki je v zadnjih treh tekmah doživel prav toliko porazov, zato je bila previdnost vsekakor na mestu. Jeseniški igralci, tokrat so vnovič igrali s štirimi celotnimi napadalnimi trojkami, saj se je v moštvo vrnil Gregor Polončič, so v uvodni tretjini igrali tako, kot jim je naročil njihov strateg: zbrano, preudarno in zelo disciplinirano, poleg tega pa so si v napadu ustvarili še nekaj priložnosti, a je domači vratar Claus Dalpiaz vse njihove strele ukrotil. Odlično je svoje delo opravljal tudi Robert Kristan v jeseniških vratih, ki pa je imel nekoliko manj dela.

Jeseničani so dosegli še 12. zaporedno zmago.
Jeseničani so dosegli še 12. zaporedno zmago. FOTO: Damjan Žibert

Železarji so se zelo dobro pripravili na zelo neugodne Štajerce, ki imajo v svojih vrstah nekaj izjemnih strelcev, a so jih Gorenjci tokrat znali zaustavljati že v nevtralni tretjini, za nameček pa je pri domačih v 17. minuti ledeno ploskev moral zapustiti še Jeseničan v moštvu Gradca Ivo Jan, ki si je poškodoval koleno. Nadaljevanje je prineslo zelo živahno igro, moštvi pa sta bili zelo disciplinirani, saj sta si nabrali le po dve minuti kazni v vsaki tretjini, izkoristka pa ni bilo. Jeseniška četa, ki jo je v štajerski prestolnici spodbujalo kakšnih sto navijačev ,je imela vse niti v svojih rokah, a zadetka, kljub številnim poskusom, ni bilo, domači pa so bili, kot je to že običaj, sila neugodni v protinapadih, ki pa jih je jeseniška obramba uspešno razdirala. Svoje je dodal še razpoloženi Robert Kristan, ki je moral nekajkrat pokazati vse svoje znanje.

Na začetku zadnje tretjine se hokejistom Acronija ni pisalo nič lepega. Že po 45. sekundah je moral na kazensko klop kapetan Varl, minuto za njim še Strömberg, toda Jeseničani, specialisti za igro z igralcem ali dvema manj, so ubranili tudi to prednost in domačinom odvzeli voljo do igre. Nadaljevalo se je po notah Gorenjcev, a je bil Claus Dalpiaz sila zanesljiv, čeprav so železarji streljali z vseh mogočih položajev, a plošček nikakor ni hotel v mrežo. V podaljšku se je igra povsem preselila pred domača vrata, prav ob izteku časa pa je moral domači vratar Dalpiaz po granati Aleša Kranja, kateremu je plošček neposredno iz 'bulija' podal Conny Strömberg, le priznati premoč rdečim napadalcem.

V naslednjem krogu Jeseničani že v torek gostujejo v Beljaku.

------------------------------------------------------------------------------------

Graz 99ers - Acroni Jesenice 0:1 (0:0, 0:0, 0:0; 0:1)
Dvorana Liebenau, gledalcev 2500, sodniki: Gebei, Bedö, Nemeth (vsi Madžarska).
Strelec: 0:1 Kranjc (Strömberg, 65).
Kazenske minute: Graz 99ers 6, Acroni Jesenice 10.

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

clox
12. 11. 2007 22.00
-1
Zdaj sem brskal po Olimpijini strani www.hokej-olimpija.si (ki je v angleščini nevem zakaj) in prišel do sledečega komentarja: After a splendid start, when Olimpija the only non-Austrian team in the EBEL League was the leading team, success has taken a downward turn. THE ONLY NON-AUSTRIAN??????? Kakšni kreteni, da ni večjih.
DarthRevan
12. 11. 2007 14.52
Exim, tista novica JE BILA objavljena, o tekmi proti Dunaju. Je bilo pa vzdušje res fantastično, še v službi smo navijali in se veselili.
kgb@akcija.net
12. 11. 2007 14.49
rdeči stroj melje naprej. Olimpiji se pa pozna kratka klop in tega problema ne bo mogel rešiti niti nov trener
clox
12. 11. 2007 14.28
Sicer pa kaj so sploh pričakovali pri Olimpiji. Kot prvo imajo razen Westlunda zelo slabe tujce, Jeseničani so s Švedoma zadeli terno, ostali so bolj srednja žalost. Reprezentančna golmana sta oba na Jesenicah in tudi obramba. Povrhu vsega imajo pa še tri stare ate, od katerih bi vsaj dva morala v pokoj (Zupančič, Vnuk, Kontrec). Na koncu vsega so pa ostali slovenski igralci vse prej kot ljubljančani in ne igrajo s srcem za moštvo. Noben nov trener jim ne pomaga.
exim@t-2.net
12. 11. 2007 12.05
Saj je re lepo slišati na POPTV g.Mirana, ki komentira F1-mimogrede, sami tujci. Ni pa prav nič lepo NIČ slišati o ponovni zmagi naših Jeseničanov v ligi EBEL. Bil sem na tekmi in vzdušje je bilo fantastično! Ne politično fantastično, kot to delate vi na POPTV, pač pa športno fantastično. Povem vam, da smo po zaostanku 0:4 zmagali s 6:5. Je res in lahko to objavite.Malo z zamudo, a vseeno!
Darth Sidious
12. 11. 2007 12.04
Itak da v Olimpiji nič ne klapa če kr štancajo tujce skup ko po tekočem traku, da je med njimi zero chemistryja pa nobenga ne zanima. Lahko maš ti nevemkakšen all-star team pa če se ne bojo zastopli med sabo na ledu bojo drugorazredni. Taka je resnica. Navijam za JESENICE, čeprav moj bratranec špila za olimpijo...
JanZ
12. 11. 2007 11.17
-1
Problem Olimpije je preprosto v tem, da ni hokejsko mesto in nikoli ne bo!!! A ker je to slovenska prestolnica, nekateri pač na silo poskušajo narediti misijo nemogoče! V letih po osamosvojitvi je bila to država, danes so to razni Pečečniki, a to seveda prav nič ne pomaga. Za kak naslov že, pa še ta je bil večkrat tako ali drugače dosežen za zeleno mizo, kot npr. lani! V prid mojim trditvam govori že pogled na lestvico državnega prvenstva (na strani HK Olimpije jo boste seveda zaman iskali). Ta pogled tudi razkrije, zakaj so se vodilni Olimpijini možje na HZS letos kar naenkrat odločili popolnoma spremeniti filozofijo, ki so jo tako vneto zagovarjali še lani. Da seveda niti ne omenjamo, zakaj, kako in na račun koga lahko Olimpija letos sploh lahko igra v ligi Ebel, čeprav je več kot očitno, da si poleg Albe tega niti približno ne zasluži!!
_________
12. 11. 2007 06.10
Lol, žabe se spet v luft mečejo ker njihove kupljene tuje lutke pušijo... trener pa sam ne more rešit nesposobnih igralcev. Kar jokajte, Jesenice bodo zopet šampion.
bostjan.srsen@siol.net
12. 11. 2007 00.33
frutko mi mamo triglav vi pa bajr
hot-shot69
12. 11. 2007 00.17
So Jesenice slučajno glavno mesto Slovenije???
frutko
12. 11. 2007 00.06
hot-shot69, sam ne mi rečt, da si z jesenic? ker to kar si pa ti napisu je pa idiotizem, ki si mu najbrž kos le ti (da ga štekaš). predvsem bi se osredotoču na besedno zvezo zastarela infrastruktura: Samo celje je trenutno bolj moderno kot ljubljana, ostalo je gnilo. Da ne govorim o gorenski, k use propada... od jeseniške hale, planice, itd. hot-shot mal se zamisl nad svojimi besedami! ;)
hot-shot69
11. 11. 2007 23.52
Slavijo tudi lahko štejemo pod Ljubljano, pa proti njim nimam nič. Drugače pa Ljubljana, mesto reklamnih panojev in zastarele infrastrukture. Raje rečmo, da se sramujem take prestolnice. LJUBLJANA METROPOLA!!! hahaha
mikitijemtka@gmail.com
11. 11. 2007 23.50
gregson3...naizi, če bi moral kdo iz lige, je to Alba Volan :D
mike99
11. 11. 2007 23.43
mikitiijemtka,se strinjam s tabo. Tud jest navijam za olimpijo ampak cestitam jesenicanom,sej smo vsi slovenci.Ampak zal so tud taki kot hot-shot69,ki trpijo ker ne zivijo v ljubljani in imajo sindrom manjvrednosti in za vse hudega v zivljenju krivijo ljubljano.
gregson3@gmail.com
11. 11. 2007 23.42
Bravo Jesenice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Olimpija nima pojma. Mislm, da bolš da iztopijo iz lige, ker pač ne znajo igrati hokeja. Čista resnica....................
mikitijemtka@gmail.com
11. 11. 2007 23.38
tudi zato sm vesel za Jesenice ker so konec koncev slovenski klub, moramo tudi slovenci skup držat!
mikitijemtka@gmail.com
11. 11. 2007 23.37
navijam za Olimpijo, ampak vseeno vsaka čast Jesenicam, fenomenalni so, in če si podredijo celo EBEL ligo, je to popolnoma zasluženo.
hot-shot69
11. 11. 2007 23.33
Mogoče zato, ker za Jeseničane navija skoraj cela Slovenija, Olimpije pa veliko ljudi ne prebavlja. Za televizijce je pa najbolj pomembna gledanost. Drgač se pa ne slepit, če bi Olimpija sama igrala v EBEL bi ji verjetno pustili, da nastopi samo v finalu. HZS je ena sama mafija, ki Olimpiji gleda skozi prste...saj verjetno veš za uno umazano foro, HK Olimpija in KD Olimpija...
jimi.hendrix@email.si
11. 11. 2007 23.31
Bil sem na tekmi, igra je bila porazna, nabivanje v prazno. Razen Vnuka, Zupančiča in Kontreca ekipa sploh ne igra s srcem, ko to počnejo Jeseničani. Škoda
mike99
11. 11. 2007 23.19
hot-shot, ja se kako pretiravas.Jesenicani so se takrat sami odlocil da raje igrajo ebel ligo in jim je drzavno prvenstvo v drugem pomenu, tko da ne zdj jokat.Ja pa clovek normalno da je zdj drgac ce pa manjkata oba edina resna hokejska kluba v drzavni slovenski ligi in da bosta oba zacela sele v cetrtfinalu.Krivica se dogaja olimpiji ker sam jesenicane prenasajo na tv-ju. Olimpija na odmeva do nebaaaaaaaaaa!!!!!!