Šport

Prišel tudi Kavtičnik

Koper, 03. 01. 2008 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Rokometni reprezentanci se je pridružil tudi Vid Kavtičnik, Slovence pa konec tedna v Kopru čakata tekmi z BIH in Švedsko.

Miro Požun bo na prijateljskih tekmah pozornost namenil piljenju obrambe 6-0.
Miro Požun bo na prijateljskih tekmah pozornost namenil piljenju obrambe 6-0. FOTO: Damjan Žibert
Slovenska rokometna reprezentanca se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo od 17. do 27. januarja na Norveškem. Rokometaši se od 1. januarja pripravljajo na Obali, danes pa se jim je priključil še zadnji igralec, napadalec Kiela Vid Kavtičnik. Po prvem delu priprav v Brežicah, kjer se je v glavnem delalo na dvigovanju telesne pripravljenosti, bo v drugem delu priprav za EP veliko časa namenjeno tudi taktičnemu področju

Po neuspešnem prvem testu, porazu na prijateljski tekmi v Beogradu s srbsko olimpijsko reprezentanco, varovance Mira Požuna v okviru tradicionalnega hrvaško-slovenskega pokala v koprski dvorani Bonifika čakata v soboto in nedeljo tekmi z BiH in Švedsko. Predvsem Švedi bodo pravi pokazatelj trenutne forme, saj je Slovenija v Beogradu nastopila brez nekaterih ključnih igralcev: Bena Lapajneta, Uroša Zormana, Romana Pungartnika in Kavtičnika.

"V dosedanjem delu priprav je bilo zelo mirno, po mojem mnenju celo preveč mirno. Upam le, da si bo predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Žiga Debeljak v teh dneh vzel čas in nas obiskal na Obali," je na novinarski konferenci dejal direktor članskih reprezentančnih selekcij Stane Ostrelič.

"Časa za pripravo nimamo veliko, zaradi tega tudi končna izida na tekmah z BiH in Švedsko ne bosta v ospredju. Naš osrednji cilj je nastop na evropskem prvenstvu in naredili bomo vse, da prvo tekmo v Stavangerju pričakamo v najboljši možni pripravljenosti," je sprva dejal Požun in dodal: "Z odnosom igralcev do dela sem zelo zadovoljen. Nimamo večjih zdravstvenih težav, z lažjimi poškodbami se ubadajo Dragan Gajič, David Špiler in Boštjan Kavaš, a njihovi nastopi niso ogroženi. V teh dneh kombiniramo telesno in taktično vadbo, poudarek pa smo namenili tudi piljenju obrambe 6-0."

Novi kapetan reprezentance Uroš Zorman je prebolel virozo in je že v polnem pogonu, na današnjem srečanju s predstavniki sedme sile na sedežu RZS pa se je predvsem pošalil na račun povratnika v izbrano vrsto Romana Pungartnika. "Vzdušje je zelo dobro, Pungartniku pa želim, da s čim bolje in hitreje privadi na naš sistem igre," je nekoliko v šali dejal ideolog igre slovenske izbrane vrste in španskega Ciudad Reala.

Pungartnik, Celjan na začasnem delu pri nemškem prvoligaškem moštvu Gummersbach, pa je dodal: "Vadimo trdo in naporno, pri Požunu ni nobenega popuščanja. Odločitev, da znova oblečem reprezentančno opravo, ni bila težka. Majici z državnim grbom na prsih se nisem nikoli odpovedal ali se od nje poslovil, Slovenija pa prav tako nima na voljo 40 kakovostnih reprezentantov, da lahko ležerno izbira igralce za velika tekmovanja."

Slovenski rokometaši se bodo po pripravljalni akciji na Obali znova zbrali v torek, 8. januarja v Velenju, 10. in 11. januarja pa bodo v Bratislavi odigrali tekmi s Slovaki. Po vrnitvi iz slovaške prestolnice bodo sklepne priprave znova imeli v Šaleški dolini, 15. januarja pa bodo odpotovali v Skandinavijo. V prvem delu tekmovanja bodo nastopali v skupini A, v kateri so še Hrvaška, Poljska in Češka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.