Šport

Pripravljeni na obračun z Malto

Ljubljana, 07. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA/M.T./N.Š.
Komentarji
0

Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči za Bežigradom opravila še zadnji trening pred drevišnjim obračunom z reprezentanco Malte, ki bo njihov prvi nasprotnik v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2004.

Slovenski selektor Bojan Prašnikar: Malta je spoštovanja vredni nasprotnik
Slovenski selektor Bojan Prašnikar: Malta je spoštovanja vredni nasprotnik FOTO: POP TV

Po besedah selektorja Bojana Prašnikarja je naša reprezentanca dobro pripravljena na tekmo z Malto. Kot je zatrdil Prašnikar, se zavedajo, da bi lahko bilo vsako podcenjevanje usodno. "Malta ni nasprotnik, ki bi jo lahko premagali z levo nogo. So spoštovanja vredni nasprotnik, ki pred prijateljsko tekmo z Makedonijo ni izgubil sedem srečanj zapored. S Čehi so na primer igrali 0:0," je dejal Prašnikar, ki nima težav s poškodbami.

Slovenski reprezentanti so sinoči na stadionu za Bežigradom opravili še zadnji trening. "Torek je bil glede treninga najbolj intenziven dan, v sredo smo uigravali taktične različice, četrtek pa je bil popolnoma osredotočen na nasprotnika in njegovo igro. Ogledali smo si posnetke njihovih iger in moram reči, da nas čaka težko delo. Proti Makedoniji so imeli veliko priložnosti, ker pa jih niso znali izkoristiti, so bili za to kaznovani. Tudi milanski Inter je rabil precej časa, da je iz prekinitve z avtogolom strl njihov odpor in zmagal z 2:0. Vsekakor so zmožni presenetiti, tako kot smo mi presenečali v prejšnjih kvalifikacijskih ciklusih. Zato dobro vemo, kako nepredvidljiv je nogomet in kako hitro pride do presenečenja. Moramo biti še kako previdni. Motiv je velik, tako da s primernim pristopom moramo zmagati. Moramo biti homogeni, disciplinirani, težili pa bomo tudi k lepi igri za oko. Izkoristiti moramo tudi individualne sposobnosti nekaterih igralcev, vemo katerih," je dejal selektor Prašnikar, ki pravi, da se bo o enajsterici odločil v zadnjem trenutku: "Sem blizu začetni formaciji. Imam še eno ali dve odprti vprašanji. Kolebam, ali se bom odločil za popolno ofenzivno ali standardno postavo. Branilci so v Trstu svoje delo opravili zelo solidno, vendar se v moštvo vrača Aleksander Knavs, tako da bo moral na klop Fabijan Cipot ali Muamer Vugdalič. Slednji je nekoliko bližje nastopu. Tudi o kapetanu se še nismo odločili, a se s tem vprašanjem ne obremenjuje nihče."

Člani nogometne reprezentance Malte med treningom
Člani nogometne reprezentance Malte med treningom FOTO: POP TV

Nogometaši Malte so v Slovenijo prišli že v sredo, v Ljubljani pa so včeraj že opravili tudi dva treninga. Malta, 118. reprezentanca Fifine lestvice, sodi v najnižji evropski kakovostni razred, kar nekaj reprezentantov pa se z nogometom ukvarja le polprofesionalno. Maltežani so v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo osvojili eno samo točko, in sicer presenetljivo doma proti Čehom.

Predsednik NZS Rudi Zavrl
Predsednik NZS Rudi Zavrl FOTO: POP TV

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudi Zavrl je pred tekmo povedal: "Želim si, da bi obdržali kontinuiteto dobrih nastopov, tako z igro kot z rezultati. S tem bi obdržali tudi zanimanje gledalcev. Težko je napovedovati mesto, ki ga bomo dosegli v novem kvalifikacijskem ciklusu, je pa skupina taka, da se da igrati. V Evropi ni več lahkih nasprotnikov in z izjemo proti San Marinu ali Liechtensteinu proti nobenemu nasprotniku nimamo garancije, da bomo zmagali. Tekma z Malto bo težka, verjamem pa, da se bodo igralci zavedali resnosti in odgovornosti ter da ne bodo podcenjevali nasprotnikov. Premije za uspehe bodo podobne kot v prejšnjih kvalifikacijah," je dejal Zavrl.

Vstopnice so še

Tiskovni predstavnik NZS Rok Šinkovc je potrdil, da so vstopnice za drevišnjo tekmo, ki se bo začela ob 20:15 še na voljo. "Prodali smo že 4.800 vstopnic in pričakujemo, da bodo na voljo tudi še na dan tekme," je dejal Šinkovc in dodal, da NZS na sestanku s predstavniki navijaških skupin ni uspela doseči premirja, tako da bodo navijači na tekmi proti Malti ločeni: "Green Dragonsi in njihovi privrženci bodo v sektorju E, preostali zavijači pa v delu sektorja D."

Mladinci uspešni na prvi tekmi

Mlada slovenska nogometna reprezentanca pa je včeraj na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo dosegla prvo zmago, potem ko je v Ljubljani premagala Malto z 1:0 (1:0).

Varovanci Janeza Zavrla so po pričakovanju zabeležili prve tri točke v novem ciklusu. Z igro pa niso navdušili, saj proti povsem nenevarnim, a borbenim gostom, v napadu niso našli pravih rešitev. Pohvale si zaslužijo le za minute do zadetka v 12. minuti, ko so dobro kombinirali, si pripravili nekaj lepih priložnosti, toda v polno zadeli le enkrat.

SORODNI ČLANKI