Šport

Primož Gliha novi selektor?

Ljubljana, 13. 11. 2007 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

NZS naj bi kmalu zamenjala selektorja Matjaža Keka. Med najbolj resnimi kandidati za njegovega naslednika je tudi Primož Gliha.

Slovenska nogometna reprezentanca bo prihodnjo sredo, 21. novembra, s tekmo proti Belorusiji v Celju neslavno končala kvalifikacije za nastop na EP 2008, ki bo v Avstriji in Švici. Izbranci selektorja Matjaža Keka, ki je na trenerski klopi lani na hitro nasledil Braneta Oblaka, se pričakovano niso uvrstili na zaključni turnir najboljših evropskih reprezentanc, saj Slovenija sodi zgolj v tretjo ali četrto nogometno ligo na stari celini.

Predsednik NZS Rudi Zavrl (levo) in selektor Matjaž Kek, ki naj bi se kmalu poslovil od državne reprezentance.
Predsednik NZS Rudi Zavrl (levo) in selektor Matjaž Kek, ki naj bi se kmalu poslovil od državne reprezentance. FOTO: Dare Čekeliš

Vodstvo Nogometne zveze Slovenije, ki jo vodi Rudi Zavrl, pa po katastrofalnih igrah in rezultatih v kvalifikacijah, izgubljenih nacionalnih nogometnih iluzijah in še hujših Kekovih zablodah, neuradno že išče novega nogometnega selektorja Slovenije. Mariborčan Kek ima sicer z NZS precej "ohlapno“pogodbo, podpisano do leta 2009, vendar to v tem primeru nima večjega pomena. Slovenski nogometni šefi enostavno morajo nekako presekati neznosno nacionalno agonijo, katere prvi mož je v zadnjem obdobju nihče drug kot Kek.

Televizijski komentator Primož Gliha velja za zelo resnege kandidata za novega selektorja Slovenije in tudi za trenersko klop Maribora.
Televizijski komentator Primož Gliha velja za zelo resnege kandidata za novega selektorja Slovenije in tudi za trenersko klop Maribora. FOTO: E plus

Vendar, tokrat za selektorsko mesto ni tako veliko kandidatov kot pred letom ali dvema, tuji ali kakšen dražji nogometni strokovnjak pa je že ob začetku izbora nima prav veliko možnosti. Zadržani predsednik Zavrl se je tako ob reprezentančni in klubski apokalipsi vnovič znašel v zelo neprijetnem položaju, saj mora izbrati trenerja, ki bo državno reprezentanco v naslednjih letih poskušal potegniti z evropskega nogometnega dna.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič lobira, da bi na trenerski klopi vijoličastih iz Ljudskega vrta pristal Primož Gliha.
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič lobira, da bi na trenerski klopi vijoličastih iz Ljudskega vrta pristal Primož Gliha. FOTO: Jani Dolinšek

V ožjem izboru za novega nogometnega selektorja Slovenije se je tako spet znašel tudi Primož Gliha, nazadnje trener pri ptujski Dravi, pred tem pa je nekaj sezon uspešno vodil ljubljanskega nižjeligaša Bežigrad Olimpijo. Samozavestni Gliha, ki je tudi nogometni televizijski komentator, pa hkrati velja tudi za zelo resnega kandidata za mesto trenerja nogometašev Maribora. Pri tej kandidaturi pa ga najbolj podpira vijoličasti športni direktor Zlatko Zahovič, ki po nedavni "ulični“ zamenjavi trenerja Milka Djurovskega in začasnem ustoličenju Branka Horjaka že previdno išče novega šefa strokovnega štaba.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

phantomx@volja.net
14. 11. 2007 00.32
zgornji članek je pa popolnoma deplasiran in bolj spominja na plačan oglas kot pa nek prispevek. zanima me kdo je tale j.z. in kako blizu sta si z gliho, da mu na komercialni televiziji dela reklamo. kdo bo pa to kupil, da bomo zdej že iz tretje lige začeli uvažat trenerje za reprezentanco. dejmo se malo zresnit... :)
urskag
13. 11. 2007 16.27
valda pljuvate spet tisti, ki v zivljenju niste nic dosegli v sportu ali na kaksnem drugem podrocju in ste ze celo zivljenje najvecji poznavalci fuzbala in ostalega sporta tako, da visite pred tv ekrani in upijete kaj bi kdo moral narest. spet lepa slovenska lastnost - nevoscljivost
dput
13. 11. 2007 14.54
Od kje vam ti podatki, da bi naj prišlo do zamenjave selektorja. A ni bilo ob kekovem začetku rečeno, da bo bistveni ciklus kvalifikacij za SP? ne vem, no ampak tole res nima nobenega smisla, da bomo spet zamenjali selektorja, ki bo najprej spoznaval igralce in bo spet šel nov ciklus mimo... nekateri na nzs očitno ne vedo kaj bi radi...
davor1983@gmail.com
13. 11. 2007 14.43
Najboljše bi bilo, da "veljaki" iz NZS sami sebe pošljejo na zaprti oddelek, in na eno konkretno terapijo možgan, ker se jim očitno že čisto meša.
Uros44
13. 11. 2007 14.08
Ja, Gliha ima pa res samozavest serijsko, a ne vem, na kakšni osnovi. V komentarjih naklada in naklada, brez repa in glave, filozofira, čeprav nima pojma o čem. Pa tudi kot trener se žal (še) ni izkazal in takšen, kot je, gotovo ni primeren za selektorja. Podobna ''tiča'' sta tudi Zahovič in Djurovski. Me zanima, kdaj bodo iz NK Maribor naterali Zahota, saj mlati le prazno slamo. Navijači in vodstvo kluba ga še niso spregledali, saj mu še vedno jedo iz roke.
muvimen
13. 11. 2007 14.02
Gliha bi se moral bolj ukvarjat s poziranjem, nakladanjem in manekenstvom kot pa z idejo da bi bil selektor. Zaripla pa ne morjo skenslat, ker je to sama mafija.
CezDrnInStrn
13. 11. 2007 13.52
A zdaj bo pa že vsak kwazi nogometaš....selektor?Recite,da se hecajo???******
doki007@email.si
13. 11. 2007 13.21
pa kaj študirajo ,....ukinte to tekanje za žogo ,..ki je slabše od sindikalne lige ,......!!!!! sej mamo dost športov ki so v višjem rangu in boljši rezultati so tam ,....!!!! lahko še tko menate selektorje bo isto ,....ker ne znajo tekat za žogo ,....in brcat posledično ,....!!!!
floki1610@gmail.com
13. 11. 2007 12.37
milsm da nej najprej odstavjo zavrla pa mislm da bo prec bolš.