Šport

Prekinili stike z novinarji

Saporo, 24. 08. 2006 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Košarkarji so zaradi nekorektnega poročanja nekaterih medijev prekinili stike s slovenskimi novinarji.

Slovenski športni novinarji smo presenečeni in ogorčeni ob sprejetju tako imenovanega "silenzia stampe" s strani vodstva slovenske košarkarske reprezentance. Slovenski športni novinarji bomo, ne glede na vse, še naprej podpirali slovenske košarkarje ter profesionalno in po svoji vesti opravljali delo. Predsednik Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) Miha Žibrat


Vodstvo slovenske košarkarske reprezentance in igralci, ki so se na 15. svetovnem prvenstvu na Japonskem uvrstili v osmino finala, kjer jih v soboto ob 10. uri dopoldan po srednjeevropskem času čaka tekma s Turčijo, so prekinili vse stike s predstavniki slovenskih medijev, oziroma vzpostavili t.i. "silenzio stampa".

"Zaradi izredno nekorektnega in neresničnega poročanja nekaterih medijev o delu, vzdušju in medosebnih odnosih v reprezentanci ter zaradi podcenjujočega mnenja o dosedanjih rezultatih in dosežkih reprezentance sta se vodstvo in strokovni štab reprezentance odločila, da v nadaljnjem komuniciranju z mediji in poročevalci svoje stike omejita na striktno upoštevanje navodil FIBA glede sodelovanja z mediji," poroča uradna stran Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Vzdušje med košarkarji je odlično, pravi kapetan naših Rašo Nesterovič
Vzdušje med košarkarji je odlično, pravi kapetan naših Rašo Nesterovič FOTO: Reuters


Svoje mnenje je podal tudi kapetan slovenske reprezentance Radoslav Nesterovič. "Igralci enotno podpiramo odločitev vodstva reprezentance in strokovnega štaba ter se tudi sami čudimo, da o vzdušju v naši reprezentanci in odnosih znotraj nje mnogi poročajo povsem nasprotno kot dejansko je. Kot kapetan lahko zagotovim, da je vzdušje med košarkarji odlično in da zdaj, ko smo se uvrstili v osmino finala, komaj čakamo, da to dokažemo tudi na igrišču," je zapisal Nesterovič.

Slovenija je tekmo - tako kot na vseh obračunih doslej - začela zelo dobro.
Slovenija je tekmo - tako kot na vseh obračunih doslej - začela zelo dobro. FOTO: Reuters


Naslednja ovira bo Turčija

Slovenska košarkarska reprezentanca bo kljub porazu s Kitajsko v zadnjem krogu predtekmovanja nadaljevala nastope na svetovnem prvenstvu. Po zmagi Italije nad Portorikom s 73:72 (21:23, 38:43, 59:56) se je Slovenija uvrstila med štiri reprezentance, ki so si iz predtekmovalne skupine D zagotovile nastop v osmini finala.

Poraz s Kitajsko v zadnjih sekundah

Slovenska reprezentanca je na komaj verjeten način izgubila tekmo, ki bi jo morala dobiti. Kitajci so z dvema neverjetnima trojkama v zadnji minuti obrnili rezultat in zmagali. Slovenski košarkarji so proti Kitajski izgubili s točko zaostanka - 77:78. Kitajci so v zadnji sekundi zadeli trojko.

Po prvih dveh odigranih četrtinah so Slovenci igrali zelo agresivno in igrišče zapustili z osmimi točkami prednosti. Tretjo četrtino so dobili Kitajci, čeprav so Slovenci na odmor šli s prednostjo dveh košev - 59:57.

Zadnja četrtina je bila igra dobrih živcev: Slovenci so še nekaj sekund pred koncem tekme vodili z dvema točkama prednosti, ko je Kitajec Šipeng Vang v zadnji sekundi tekme zadel trojko. Slovenija je tako nesrečno izgubila proti Kitajski s 77:78. (Delni izidi po četrtinah: 22:17, 24:21, 13:19, 18:21)

Usoda slovenske reprezentance je zdaj odvisna od današnje tekme med Italijo in Portorikom, ki bi jo za uvrstitev Slovencev v osmino finala morali dobiti Azzuri.

Pipan je bil še pet sekund pred koncem tekme prepričan, da bo slovensko moštvo zmagalo.
Pipan je bil še pet sekund pred koncem tekme prepričan, da bo slovensko moštvo zmagalo. FOTO: Reuters


Selektor Aleš Pipan je že v štartu izkoristil največje bogastvo svoje reprezentance - širok izbor igralcev - in kolega na drugi strani Jonasa Kazlauskasa iz Litve presenetil z nenavadno začetno peterko Jaka Lakovič, Marko Milič, Uroš Slokar, Radoslav Nesterovič in Sani Bečirovič. Njegov načrt je bil enostaven: z igralci iz drugega plana napasti glavno nevarnost Kitajske, 226-centimetrov visokega Yaa Minga.

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v osmini finala svetovnega prvenstva na Japonskem pomerila z reprezentanco Turčije. Turki so osvojili drugo mesto v predtekmovalni skupini C, potem ko so v zadnjem krogu izgubili z Grčijo z 69:76 (19:24, 42:37, 47:54). Grki so predtekmovanje končali neporaženi na prvem mestu. Tekma med Slovenijo in Turčijo bo v Tokiu v soboto, 26. avgusta, ob 6. uri po srednjeevropskem času.

Dokler ni prišlo do prvih menjav, je bila igra Slovenija v napadu usmerjena pod koš, kjer se je pričakovala kakšna osebna napaka Yaa, tudi zato pa se razlika na semaforju ni hitro višala. Prvo trojko proti kitajskemu košu je sprožil Jaka Lakovič šele v sedmi minuti (17:11), prva nekoliko bolj otipljiva razlika pa je nastala po naslednjem napadu in dveh prostih metih Uroša Slokarja (19:11).

Če bi Nesterovič v prvih dvanajstih minutah uspešneje zaustavil Yaa, tako da ta ne bi zadel vseh šest metov za dve točki in dosegel trinajst od 19 točk Kitajske, bi Slovenija že po prvi četrtini prišla do dvoštevilčne prednosti. Tako pa je morala počakati na vstop Bena Udriha, Boštjana Nachbarja, Gorana Juraka in Primoža Brezca, ki so z raznoliko igro v napadu in agresivno obrambo prišli do naskoka 33:19 po trojkah Slokarja in Bečiroviča. Slovenija je v vseh pogledih nadzorovala dogodke na parketu, tako da je bilo znižanje prednosti na 40:31 ali 45:38 zgolj posledica nekaj slabih minut izbrancev Aleša Pipana in ne boljše igre Kitajske, ki je skušala igrati s čim več igralci, da bi se lahko do konca srečanja enakovredno kosala.

Žal so se slabe minute prenesle tudi v drugi polčas. Nizek odstotek zadetih metov, kopica izgubljenih žog, začetniške napake in povrh vsega še slaba obramba so Kitajsko vrnile v igro. Yao Ming je bil skoraj nezgrešljiv in je do vodstva Kitajske s 55:53 v 28. minuti dosegel že 26 točk oziroma skoraj polovico vseh točk svoje ekipe.

Slovenski visoki igralci ga niso znali zaustaviti in še dobro, da sta v zaključku tretje četrtine trojki zadela Lakovič in Udrih, sicer bi Slovenija vstopila v zadnjih deset minut z zaostankom. Tudi dve točki nista bili kaj prida, saj so Kitajci oziroma Yao Ming znova prevzeli pobudo in povedli z 62:59 v 32. minuti.

Šipeng Vang se veseli, potem ko je v zadnji sekundi tekme proti Sloveniji zadel trojko in Kitajski zagotovil zmago.
Šipeng Vang se veseli, potem ko je v zadnji sekundi tekme proti Sloveniji zadel trojko in Kitajski zagotovil zmago. FOTO: Reuters
Statistika tekme

Dvorana Kitajel, gledalcev 4000, sodniki: Maranho (Brazilija), Martin (Španija), Butler (Avstralija).

Slovenija: Lakovič 9 (3:4), Bečirovič 20 (1:2), Nesterovič 11 (1:2), Udrih 6 (1:2), Milič 2, Slokar 15 (4:4), Brezec 14 (2:4).
Kitajska: Liu 9 (2:2), S. Wang 3, Zhu 5, Sun 2 (0:2), Yi 2, Yao 36 (10:12), Z. Wang 10 (1:1), Du 11 (2:2).
Prosti meti: Slovenija 12:18, Kitajska 15:19.
Met za dve točki: Slovenija 22:5, Kitajska 21:43.
Met za tri točke: Slovenija 7:16 (Bečirovič 3, Lakovič 2, Udrih), Kitajska 7:16 (Du 3, Liu, S. Wang, Zhu, Z. Wang).
Skoki: Slovenija 41 (22 + 19), Kitajska 33 (22 + 11).
Osebne napake: Slovenija 21, Kitajska 20.
Pet osebnih: /

Začela se je dramatična vojna živcev, v kateri je je odločala vsaka žogo, vsak zgrešen met ali osebna napaka. Brezec in Slokar sta zmogla preobrat za vodstvo Slovenije z 69:65, ko je na semaforju ostalo še šest minut do konca. Takšen rezultat je na velikem ekranu v dvorani Kitajel ostal vse do 37. minute, ko je Beno Udrih s črte prostih metov povišal na 70:65. A žal tudi to ni bilo dovolj. Odločila je zadnja minuta; 59 sekund pred koncem je Zhu zadel trojko v zadnji sekundi napada za znižanje na 74:73, Uroš Slokar je pet sekund pred koncem zadel za 77:75, Liu pa je s trojko v zadnji sekundi zapečatil usodo Slovenije.

Uradna pritožba Slovenije

Po temeljiti analizi tekme s Kitajsko so se v vodstvu slovenske reprezentance odločili, da vložijo uradno pritožbo zaradi kršitve materialnih pravil igre, ki se je zgodila dobro minuto pred koncem zadnjega dvoboja Slovenije v predtekmovanju svetovnega prvenstva, poroča uradna stran Košarkarske zveze Slovenije.

Sporna je odločitev, da so po napadu, ki se je začel minuto in 17 sekund pred koncem dvoboja s Kitajsko in prekinitvi igre 15 sekund kasneje azijski košarkarji imeli le še tri sekunde napada. S tem so sicer na prvi pogled res oškodovali njih, a bistvo tiči drugje. Ustavil se je namreč igralni čas, kar pomeni, da je tekma trajala šest sekund dlje, kar je pravzaprav ravno toliko, kolikor je Kitajcem ostalo za zadnjo akcijo.

Kot je potrdil direktor slovenskih reprezentanc Tone Krump, se bodo uradno pritožili tudi, ker je branilec Zhu pred odločilnim metom za tri točke sodeč po počasnem posnetku napravil očitne korake, je še zapisala zveza. Odločitev vodstva reprezentance o pritožbi je nekoliko nenavadna, saj se je Slovenije že uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Tudi če bi premagala Kitajsko, pa tretjega mesta, ki ga je zasedla v predtekmovalni skupini D po zmagi Italije nad Portorikom, ne bi mogla izboljšati.

Izjave po tekmi:

Aleš Pipan, trener Slovenije: "Sodniški kriterij na tem prvenstvu je obupen. Točno se ve, kdo je kdo in za katerega je treba piskati. Nadzorovali smo celo tekmo, igrali dobro v napadu in obrambi, imeli tudi nekaj slabih minut, kar pa se je zgodilo na koncu, ste vsi videli. Upam, da bo Italija odigrala korektno in premagala Portoriko."

Boštjan Nachbar, igralec Slovenije: "Yao Ming mi je po koncu dejal: Vi ste majhna država in imate male težave, mi pa smo veliki in če bi izgubili, bi imeli ogromno težav. Sodniki na tem prvenstvu so zelo slabi, jaz pa tokrat nisem imel svojega dne."

Jonas Kazlauskas, trener Kitajske: "Presrečen sem nad zmago. Premagali smo odlično ekipo in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Vseskozi smo verjeli v zmago, v zadnji minuti pa nam je pomagala tudi sreča. To je velika zmaga za kitajsko košarko."

Fangyu Zhu, igralec Kitajske: "Premagali smo veliko ekipo, kot je Slovenija. Zmaga je za nas izredno pomembna, saj smo si pred prvenstvom zadali cilj uvrstitev v nadaljnje tekmovanje, ki smo ga tako tudi dosegli."

Izidi in lestvice:

- skupina A (Sendai):

SČG - Argentina 79:83
Libanon - Nigerija 72:95
Francija - Venezuela 81:61

- lestvica:
1. Argentina 5 5 0 464:339 10
2. Francija 5 3 2 253:319 8
3. Nigerija 5 2 3 371:397 7
4. Srbija in Črna gora 5 2 3 409:352 7
---------------------------------------------
5. Libanon 5 2 3 357:494 7
6. Venezuela 5 1 4 336:345 6

- skupina B (Hirošima):

Angola - Nemčija 103:108 (trije podaljški)
Nova Zelandija - Panama 86:75
Japonska - Španija 55:104

- lestvica:
1. Španija 5 5 0 477:336 10
2. Nemčija 5 4 1 421:384 9
3. Angola 5 3 2 451:406 8
4. Nova Zelandija 5 2 3 345:393 7
---------------------------------------------
5. Japonska 5 1 4 317:393 6
6. Panama 5 0 5 326:429 5

- skupina C (Hamamatsu):

Avstralija - Katar 93:46
Litva - Brazilija 79:74
Grčija - Turčija 76:69

- lestvica:
1. Grčija 5 5 0 402:358 10
2. Turčija 5 4 1 370:358 9
3. Litva 5 3 2 313:353 8
4. Avstralija 5 2 3 370:349 7
---------------------------------------------
5. Brazilija 5 1 4 399:392 6
6. Katar 5 0 5 310:456 5

- skupina D (Saporo):

Slovenija - Kitajska 77:78

Italija - Portoriko 73:72
ZDA - Senegal 103:58

- lestvica:
1. ZDA 5 5 0 433:428 10
2. Italija 5 4 1 386:367 9
3. Slovenija 5 2 3 434:433 7
4. Kitajska 5 2 3 424:424 7
---------------------------------------------
5. Portoriko 5 2 3 432:449 7
6. Senegal 4 0 4 297:384 4

Osmina finala:

- sobota, 26. avgusta
03.00 Argentina - Nova Zelandija
06.00 Litva - Italija
10.00 Turčija - Slovenija
13.00 Španija - Srbija in Črna gora
- sobota, 26. avgusta
03.00 Argentina - Nova Zelandija
06.00 Litva - Italija
10.00 Turčija - Slovenija
13.00 Španija - Srbija in Črna gora


- nedelja, 27. avgust:
03.00 Nemčija - Nigerija
06.00 ZDA - Avstralija
10.00 Francija - Angola
13.00 Grčija - Kitajska

Četrtfinale:

- torek, 29. avgust:
09.30 ČF1: Argentina/Nova Zelandija - Turčija/Slovenija
12.30 ČF2: Španija/Srbija in Črna gora - Italija/Litva

Četrtfinale:

- torek, 29. avgust:
09.30 ČF1: Argentina/Nova Zelandija - Turčija/Slovenija
12.30 ČF2: Španija/Srbija in Črna gora - Italija/Litva

Četrtfinale:

- torek, 29. avgust:
09.30 ČF1: Argentina/Nova Zelandija - Turčija/Slovenija
12.30 ČF2: Španija/Srbija in Črna gora - Italija/Litva

- sreda, 30. avgust:
09.30 ČF3: Grčija/Kitajska - Francija/Angola
12.30 ČF4: ZDA/Avstralija - Nemčija/Nigerija

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mateomen@email.si
25. 08. 2006 11.34
Ja bliža se tekma z Turčijo..Samo,da bojo meli naši dober dan in da vzdržijo celo tekmo,da nebo kaka 3 četrtina ponovno usodna.Če bo vse kot treba je možno vse potem pa Argentinci nikoli se ne ve mogoce bojo pa nas presenetli pa če bodo sodniki tudi normalno sodli ne pa tak kot do zdaj.Mislim,da lahko res premagajo vsako ekipo.
mjemjaw@yahoo.co.uk
25. 08. 2006 09.55
Kar se očitkov slovenskim športnikom tiče je stvar vredna debate. Samo ena velika razlika je. Da v kosarki dejansko imamo dovolj talenta za med 8 na svetu. Pa ga ne izkoristimo. Po kaksnem principu smo mi bili favoriti na tekmah s Senegalom, Portorikom in Kitjasko? Kaj jaz vem. Mogoce zato, ker nas top klub ni nekovi bystander v Euroligi (razen to leto). Mogoce zato, ker ima Kitajska samo enega NBA igralca in mi 5. Mogoce zato, ker vsi nasi, po lastnih besedah, nastopajo v izredno kvalitetnih in mocnih ligah za izjemno kvalitetne klube, v katerih se je tezko prebiti v prvo ekipo. Mogoce zato, ker v Senegalu se vedno igrajo s svinjskim mehurjem. Ter mogoce zato, ker Portoriko razen tiste zmage nad Jenkiji na OI nikoli ni pokaza veliko. Jasno pa je, da proti Italiji in ZDA mi favoriti nikoli ne moremo biti. Od nase reprezentance na kateremkoli tekmovanju ne pricakujem nic drugega, kot da premaga ekipe, ki jih mora. Mene boli kita ce pusnemo proti makaronom za 50 pik. Vazno je, da se zmaga nekova Kitajska. Zato pa smo lahko tako kriticni. Nima panike, da mi pusnemo proti Kitajcem, ce bi potem nasi imeli dovolj sposobnosti in zelje, da bi premagali enega od favoriziranih mostev. Ok, zmago proti ZDA je utopicno pricakovat, ampak ce bi nasi sesul Italijo, tudi poraz proti Kitajcem ne bi tako grdo izpadel, kot je.
rosomoh@email.si
25. 08. 2006 09.24
Dovolj časa imajo do torka in lahko pozabijo na minulo ter se orientirajo na zmago proti Turčiji,zatem pa Argentina,ta bo pa težka. Kar zadeva novinarje pa imajo prav saj bolj butastih novinarjev skorajda ni možno najti kot je naš produkt FDV.
targetmm@email.si
25. 08. 2006 08.52
Ja po imenih in izkušnjah so naši fantje sposobni veliko. Če pa ti določen dan gre vse po načrtu je pa drugo. Lepo da so se sploh uvrstili na SP. Mislim, da s Turki tudi lahko igrajo veliko težje mogoče celo nemogoče bo pa potem tekma z Argentino. menim pa da lahko premagajo skoraj vsakega. Držali bomo pesti kar bo pa bo.
ssg
25. 08. 2006 00.53
@lebdim, pojma nimam, kaj si napisu, sam nasplošno pravim...
lebdim@email.si
24. 08. 2006 22.08
Se strinjam z vama, pa saj jaz nisem kritiziral naših ...
yan333@email.si
24. 08. 2006 22.07
nisem si mislu de bom kdaj to reku:((((((( HVALA ITALJANI pa bravo naš od pipana prko breze do fizoterapevta. kor pa pravi da je pipan zaneč trener naj bo tih če sam ni še nikoli pripeljal reprezentance na svetovno prvenstvo. tako ali tako pa je tist kitajc naredu korake. kljub temu pa mi je yao en najljubših športnikov saj se ni pokvaril kot večino ostalih "zvezdnikov" v ligi NBA(s tem ne mislim slovenskih košarkarjov). BRAVO NAŠI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
ssg
24. 08. 2006 20.19
@Rok, najbrž si opazu, da je redkokater slovenski forum normalen, skos sam eni prepiri, podjebavanje, napizdevanje, pogovori izpod nivoja......... Vsi, k se ne znate pogovarjat, si kdaj pa kdaj oglejte kkšn mednarodni forum, boste vidl, kaj je to komentiranje v dobreh duhu. Sploh pa, kdo ste vi, da obsojate igralce; če vam kér ni všeč, pejte tja, pa igrejte namest njega!
rok@kazalo.net
24. 08. 2006 20.06
Clovek bi prav rad kdaj napisal tule, se malo pogovoril, povedal svoje mnenje, pa kaj ko je potem mucno brat po vsake razmisljanju vse primitivne izpade. Slovenski (tudi mnogi balkanski) forumi bi res potrebovali vedno znova nekoga, ki bi nedemokraticno metal ven vse zpade posameznikov, ki ocitno nimajo drugega dela, kot pisati zaljiva sporocila. Ne vem kaj sploh imajo od tega. Kar se tice nase reprezentance jim pa res ne gre ocitati nicesar, prav tako tudi ne selektorju Pipanu. Je pa tako, da ce hoces nekoga spljuvat, imas vedno neomejeno stevilo moznosti. En bo rekel, da je neumnost da igra Lakovic, ker je prepocasen, drugi ni zadovoljen z nerodnim Nesterovicem, tretji bi dal preobilnega Milkota na dieto in tako naprej, ampak dejstvo je, da so to nasi najboljsi, predvsem pa najbolj izkuseni in da delajo 100% ali celo 110%. Ker so izgubili v zadnji sekundi se ne pomeni, da so slabi, a ce bi pa celo tekmo izgubljali in na koncu za 1 piko zmagal bi bili pa najvecji carji? Treba je bit vsaj malo bolj realisticen pri bazi, ki vlece iz 2 milijona ljudi. Vsa cast kosarkasem in se veliko uspehov. R.
lebdim@email.si
24. 08. 2006 18.32
Delno se strinjam s tabo, dorisletina, ampak saj bi bilo lepo, če bi bili svetovni prvaki, ampak mislim, da ne bodo ... Naj dajo vse od sebe proti Turčiji, potem pa bi igrali lahko v četrtfinalu ... Gledal sem posnetek tekme - ko je tisti Kitajec vrgel v zadnjih dveh sekundah trojko - nihče ni naredil favla nad njim, pa potem vrjetno tut ne bi zadel, a ne ...
dorisletina@hotmail.com
24. 08. 2006 15.55
Čeprav mnogi pravijo, da naši nimajo na svetovnem prvenstvu nobenih šanz, jaz mislim, da to ni res. Kako naj se košarkaši zberejo, če takoimenovani njihovi navijači, govorijo o njih neumnosti, in šale na njihov račun. V vseh tekmah, katere so odigrali smo lahko opazili, da jim ni vseeno, da se borijo po najboljših močeh, da dajo vse od sebe. res je, da v tretji četrtini ponavadi nimajo sreče, toda borijo se! Upam, da bodo pri tekmi proti turčiji, odigrali tako kot znajo, po njihovi tehniki in najboljših močeh! nikoli se ne ve, kaj pa če bodo točno oni letos svetovni prvaki!?
lebdim@email.si
24. 08. 2006 15.19
Jaz pa mislim, da imamo možnosti, da bi lahko premagali Turke! Ampak sracko, to je že naša tradicija, da začnemo zelo dobro, potem na koncu pa popustimo ... to že traja vrsto let :)
lebdim@email.si
24. 08. 2006 15.16
Eno vprašanje se mi postavlja, ko berem vaša mnenja: Zakaj nikoli ne podpiramo slovenskih športnikov (košarkarjev, nogometašev, rokometašev...), ko jim gre slabo?
sracko@mail386.com
24. 08. 2006 15.14
No, tokrat lahko rečem, da so naši imeli VEČ SREČE KOT PAMETI. Tekmo s Kitajci, ki bi jo morali dobiti, so spušili za eno točko. Kar samo potrjuje teorijo, da so slovenski košarkarji zelo slabi v končnici. Naprej so se uvrstili samo zato, ker je Italija premagala Portoriko - spet samo za eno točko. Naši se sploh ne zavedajo, da so se naprej uvrstili za mišjo dlako, izkupiček v predtekmovanju ni pa nič kaj spodbuden: več porazov kot zmag. Grem stavit, da jih Turki nabrišejo z najmanj dvajsetimi točkami razlike.
lebdim@email.si
24. 08. 2006 15.01
Ne se prepirat!
mjemjaw@yahoo.co.uk
24. 08. 2006 15.00
Ti si zadnji, ki lahko tule govori o nepismenosti, vsaj glede na tvoje borno znanje in uporabo slovenskega jezika oz. njegovih slovničnih pravil. Razne štajerske spakedranke kot so "trofo" in "ftrgajo" prihrani za vaše lokalne forume, tule pa nam prizanesi z njimi.
lebdim@email.si
24. 08. 2006 14.58
Tokrat je bil naš odhod v osmino finala je bil odvisen od zmage Italije nad Portorikom ... Najlažje pa bilo, če bi zmagali proti Kitajski in potem ne bi bilo nobene živčnosti in kar še pride zraven ... Čestitam vseeno našim košarkašen in se strinjam z dorisletino! - treba ja imeti spoštovanje do košarkašev ... zakaj ne spoštujete slovenske športnike tudi, ko jim ne gre dobro?
mateomen@email.si
24. 08. 2006 14.44
mjemjaw....vidiš ti si pa prizadet...te očitno mama ni dojila ko si bil mali pol pa je še na štajersko pobegnila....res se mi SMILIŠ.....drugač je pa tema KOŠARKA razen če si nepismen???????LP!!!
ferrari
24. 08. 2006 14.31
tokrat smo imeli srečo drugi pač ne in v športu je pač tako,da z malo sreče greš naprej ali pa domav.
mateomen@email.si
24. 08. 2006 13.53
haloooooo!!!danes smo spušli neeeeeeeeeeeeeeee!!!Kitajček bi prej na lotto trofo ne pa to trico.Je že cajt da se naši res zberejo pa da FTRGAJO eno pravo ekipo al pa dve!!!!!!!!!ni mi jasno kaj se nekaj kregate glede pik pa napredovanja cajt je da nekaj pokažejo pa zmagajo pa nebo treba nobenemu nič objasnjevat!!!!!!!!!