Šport

Predsednik modro molči

Ljubljana, 18. 10. 2007 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
12

Slovenska nogometna reprezentanca sodi v tretjo evropsko ligo, česar se močno zaveda tudi predsednik NZS Rudi Zavrl.

Slovenska nogometna reprezentanca očitno še dolgo ne bo videla evropskega, kaj šele svetovnega nogometnega prvenstva. Zlato obdobje pragmatičnega Srečka Katanca, ki se nikoli ni hotel vrniti na razmajano selektorsko klop, je praktično že pozabljeno, nedavno pa se je od reprezentance poslovil še edini slovenski nogometni kreativec Mile Ačimović.

Selektor Matjaž Kek ostaja na mestu selektorja do konca kvalifikacij za EP 2008.
Selektor Matjaž Kek ostaja na mestu selektorja do konca kvalifikacij za EP 2008. FOTO: Reuters

Selektor Matjaž Kek sicer ne more biti največji in edini krivec, da je (bila) praktično vsaka slovenska kvalifikacijska tekma za uvrstitev na EP 2008 le žalostna potrditev agonije, iz katere se slovenski nacionalni nogometni projekt očitno še dolgo ne bo izkopal. Selektor Kek se neznosno „utaplja“ s silno omejeno igralsko zasedbo, ki jo je delno podedoval od svojega predhodnika Branka Oblaka, hkrati pa je v moštvo nekritično poklical tudi igralce, ki težko nastopajo že v slovenski nogometni ligi.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl, tudi nekdanji šef Geodetskega zavoda Slovenije, pa medtem modro molči. Prvi mož nacionalne zveze, ki bi moral biti vsaj formalno najbolj odgovoren za bolečo sivino slovenskega klubskega in reprezentančnega nogometa, se namreč kritično zaveda, da Slovenija preprosto ne zmore več. Še pred leti bi se ob tako poraznih predstavah, kot sta bili na primer zadnji proti Albaniji in Nizozemski, glasno vzdignila skorajda vsa nogometna in športna nacija, zdaj pa se ob tej slovenski nogometni apokalipsi ne vznemirja več prav nihče.

Predsednik NZS Rudi Zavrl ne bo zamenjal selektorja.
Predsednik NZS Rudi Zavrl ne bo zamenjal selektorja. FOTO: Dare Čekeliš

Predsednik NZS Zavrl tako niti v najhujših sanjah ne razmišlja o zamenjavi selektorja Keka ali strokovnega vodstva, kaj šele, da bi v bližnji prihodnosti upal na lepšo in bolj dostojno podobo slovenskega nogometa v mednarodni konkurenci. Slovenski reprezentančni in klubski nogomet nista več niti na kakšnem pomembnem razpotju, temveč preprosto tam, kamor sodita, na skrajnem obrobju bogate nogometne Evrope. In zato je zadnje leto ali dve slika slovenskega nogometa pravzaprav zelo realistična, kar je po svoje tudi razveseljivo. Predsednik Zavrl in selektor Kek tako niti slučajno ne sanjarita o kakšnih večjih projektih, lahko le nemo in nemočno zreta v grozečo nogometno prihodnost.

Napadalec Nizozemske Klaas-Jan Huntelaar je takole premagal vratarja Slovenije Samirja Handanovića.
Napadalec Nizozemske Klaas-Jan Huntelaar je takole premagal vratarja Slovenije Samirja Handanovića. FOTO: Reuters

Po drugi strani pa so se kot športno in poslovno protislovje iz pepela dvignili izbrani slovenski bogataši in župani, ki bodo že kmalu na veliko prenavljali in gradili nogometne stadione. Ob tem pa ti poslovni velemojstri nikakor ne bi smeli pozabiti na državno reprezentanco in na slovenskega klubskega prvaka, ki komajda še vidita svoje obrise na tem za Slovenijo preveč zatemnjenem nogometnem horizontu.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

screemer
22. 11. 2007 16.28
pa ce si sami gole davamo
Rossi 46
19. 10. 2007 14.53
Zavedni se poplnoma strinjam s teboj kajti Zavrla in kocjančiča,ki je na OK,zgleda tako kakor,da ju nihče nemore zamenjati,kakor da imata oba doživljenski mandat.
zavedni@gmail.com
19. 10. 2007 08.15
Zakaj hudiča še vedno gledamo Zavrla na vrhu naše nogometne piramide. Dol z njim in vse bo lepše. Kek in ta reprezentanca pa že zaslužijo prve pohvale.
uros.miksa@email.si
18. 10. 2007 21.34
Sedaj bom pa še jz povedu nekaj nekaterim nogometnim laikom na temle forumu. Na živce mi gre ko vsi takle pluvajo čez našo reprezentanco. Zdajle prot tulipanom sploh ni blo tko slabo, Albanija pa tu ni tko slaba, to so tud dokazal proti Bolgariji v tem krogu. Opazna je razlika v Kekovem obdobju vodenja, v primerjavi z začetka tega obdobja kvalifikacij pod Oblakovim okriljem. Tak da zgoraj napisan članek ni glih na mestu, teko da svetujem novinarju, ki je napisal ta članek naj se mal zamisli nad svojim delom. Ko se bodo pa uvrstil na SP 2010 bodo pa spet vsi carji, pa folk bo spet vzklikal: "Keka za predsednika", tk pač je naš zavožen slovensk folk. Pa prosim ne mi pluvat čez zlato generacijo (pumpar)!!! Ni samo, da so se uvrstil na EP, tam so tud neky pokazal, na vseh tekmah so bli enakovreden nasprotnik in z malo sreče bi lahko prišli med 8! Če bi takrat premagal Jugoslacijo bi igral v četrfinalu!!! Uvrstitev na EP pa ni tako enostavna zadeva, to sedaj dokazujejo Angleži, pa na primer leta 2000 na EP niso niti se uvrstili nogometna velesila (to mormo priznat)- Hrvaška! Tako da zlati generaciji KAPO DOL!!! Trnutni reprezentanci pa vso podporu pri nadaljnem delu. Res pa bi lahko zamenjal Zavrla, saj riba vedno smrdi pri glavi!
neznan13@gmail.com
18. 10. 2007 16.59
naj se zavrl pobere iz stolčka...
pumpar@volja.net
18. 10. 2007 16.47
Pa še nekaj...ne govorit o Zahoviču...ker Slovenija tako ali tako ni imela nikol uspehov v nogometu.Če je za vas uspeh uvrstitev na neko prvenstvo:)) potem se zares primitivno slovensko nadarjeni...torej omejeni.
pumpar@volja.net
18. 10. 2007 16.45
Poslušam že ceu dan radio ena kak se norce delajo:) V glavnem štadione treba zgradit pa več dnarja jim dat:))) kreteni balkanski nesposobni.
profil24ur
18. 10. 2007 16.43
Dejstvo je, da nimamo dobrih igralcev (z kako slabo izjemo mogoče) in da je na vrhu NZS-ja banda, ki ne naredi nič za razvoj nobene izmed slovenskih lig, nič od najnižje občinske lige do prve slovenske lige.. v teh časih tudi katanec ne bi naredil nič, saj ni nobenega igralca aka Zlatko Zahovič, ki je najbolj zaslužen za slovenske uspehe!! kompleksen problem, ki bi se ga trebalo lotit od glave do pete brez milosti in popuščanja..
izotop
18. 10. 2007 16.39
Kaj pa če bi se Zavrl zamenjal?
matjaz.jah@gmail.com
18. 10. 2007 16.15
rsp.123 | 18.10.2007 | 15:53 Predsednik Zavrl in selektor Kek tako niti slučajno ne sanjarita o kakšnih večjih projektih, lahko le nemo in nemočno zreta v grozečo nogometno prihodnost. JEST BI ŠE DODAL : in veselo v žep pospravljata mesečne prejemke, provizije, nagrade za minulo delo........ Saj to je bistvo, ane, banda !! VSI VEMO TO!!!!! Kek nebi nikoli postal selektor če se nebi priliznil Zavrlu s tem da tela to kaj on reče!!!! lahko le nemo opazujemo kako si polnijo ...
rsp.123@email.si
18. 10. 2007 15.53
Predsednik Zavrl in selektor Kek tako niti slučajno ne sanjarita o kakšnih večjih projektih, lahko le nemo in nemočno zreta v grozečo nogometno prihodnost. JEST BI ŠE DODAL : in veselo v žep pospravljata mesečne prejemke, provizije, nagrade za minulo delo........ Saj to je bistvo, ane, banda !!
predal23@email.si
18. 10. 2007 15.53
ja če ni gospodarstva ki bi furalo nogomet, košarko, in druge športe (tudi tako lahko zmanjšamo brezposelnost). pa ni infrastrukture..... pol vemo da živimo v sloveniji