Šport

Prednovoletni vratar Sergio

Laško, 22. 12. 2007 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tekmi rokometnega prvenstva med Celjani in Škofjeločani je med vratnici po sili razmer stopil kar golgeter Sergej Sokolov.

Sergej Sokolov si je pred odhodom v gol moral najprej nadeti ščitnik...
Sergej Sokolov si je pred odhodom v gol moral najprej nadeti ščitnik... FOTO: Slavko Kolar

V 16. krogu slovenske rokometne lige MIK sta se v Laškem pomerila Celje Pivovarna Laško in Knauf Isolation. V taboru škofjeloškega rokometnega prvoligaša so imeli pred tekmo obilico težav s poškodbami. Tako v laško dvorano Tri lilije denimo, zaradi omenjenih težav ni prispel nekdanji reprezentant Roman Šimon, zaradi pljučnice je manjkal vratar Boštjan Bitežnik, drugi vratar Gregor Keše pa je bil zaradi poškodbe gležnja zgolj na klopi oranžno – belih.

Trener Knaufa Jože Valter Galof, sicer tudi po ponovljenih volitvah podžupan te gorenjske občine, si niti v sanjah ni mislil, da bi se poškodoval še tretji vratar, mladinec Anže Vrbinc. V drugem polčasu se je to pač zgodilo in gostje so ostali brez vratarja. Kot nekakšen vodja ekipe pa se je nato med vratnicami preizkusil kar Sergej Sokolov, nekdanji slovenski reprezentant in povratnik iz hrpeljskega Gold Cluba.

...nato pa je branil več kot 15 minut drugega polčasa.
...nato pa je branil več kot 15 minut drugega polčasa. FOTO: Slavko Kolar

Med vratnicama se je znašel relativno dobro, sploh če vemo, da običajno igra na mestu desnega zunanjega igralca. Ali pričakujete klic slovenskega reprezentančnega selektorja Mira Požuna, je Sokolovu po tekmi dejal eden izmed navzočih novinarjev, popularni Sergio pa je le odvrnil, da je bil pri vseh strelih Celjanov blizu. Slovenski prvaki so goste premagali za deset golov (36:26).

Jure Natek (v sredini) je s tribune spremljal obračun Celjanov in Škofjeločanov.
Jure Natek (v sredini) je s tribune spremljal obračun Celjanov in Škofjeločanov. FOTO: Slavko Kolar

Nati v lilijah
Svoje nekdanje celjske delodajalce pa je iz Ljubljane prišel pozdravit tudi slovenski reprezentant Jure Natek – Nati, sicer od letos član francoskega viceprvaka Chamberya. Ljubljančan je prišel pozdravit svoje rokometne kolege, ki jih je na eni in drugi strani kar mrgolelo, sicer pa je ta levoroki igralec v domovino šele pred dnevi prispel iz oddaljenega Albertvilla.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.