Šport

Predčasno slovo za Figa?

Milano, 05. 11. 2007 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Na derbiju italijanske Serie A je v enem od dvobojev za žogo Pavel Nedved zlomil nogo Luisu Figu.

Zaradi poškodbe bo moral Luis Figo počivati dalj časa.
Zaradi poškodbe bo moral Luis Figo počivati dalj časa. FOTO: Reuters

Nekdanji kapetan portugalske nogometne reprezentance in trenutno nogometaš milanskega Interja Luis Figo si 35. rojstnega dneva ne bo ohranil v prijetnem spominu. V nedeljo je po derbiju italijanske Serie A z Juventusom namesto na rojstnodnevni zabavi končal v bolnišnici. Tekma italijanskega prvenstva med Interjem in Juventusom se je končala z remijem (1:1), Figu pa je v enem od dvobojev za žogo češki zvezdnik Juventusa Pavel Nedved na desni nogi zlomil podkolensko kost-mečnico.

Po prekršku, za katerega je Nedved prejel rumeni karton, ni bilo videti, da je poškodba težje narave, čeprav je moral Portugalec zapustiti igrišče. Naslednji dan se je položaj poslabšal, noga je otekla, bolečine so bile vse hujše in hujše, rentgenski pregled pa je pokazal, da je poškodba vendarle resna.

Figa so operirali, koliko pa časa bo moral napadalec mirovati, zaenkrat ni znano. Če to pomeni tudi predčasni konec bogate nogometaševe kariere, ki ima pogodbo z Interjem le za to sezono, bo pokazal čas.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.