Šport

Požun že kliče igralce

Ljubljana, 04. 12. 2007 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miro Požun uradno še ni novi selektor slovenske rokometne reprezentance, vseeno pa je že kontaktiral nekatere igralce.

Miro Požun uradno še ni selektor reprezentance, je pa že kontaktiral nekatere reprezentante.
Miro Požun uradno še ni selektor reprezentance, je pa že kontaktiral nekatere reprezentante. FOTO: POP TV

V tujini ni navada, da se rokometnega selektorja menja tik pred začetkom velikega tekmovanja. Razlog za menjave so povezane zgolj z neuspehom ali pa z morebitno upokojitvijo reprezentančnega šefa stroke.

V Sloveniji je zgodba tik pred januarskim evropskim prvenstvom drugačna. Kasim Kamenica je kot selektor reprezentance povlekel številne nove poteze, ki so vezane predvsem na pomladitev izbrane vrste, ob tem je dosegel začrtane cilje in proces pomlajevanja je bil nekako tudi v njegovem primarnem načrtu v prihodnje. Očitno pa mu začrtanega ne bo uspelo izpeljati do konca in bo na današnji prijateljski tekmi s Švico (včeraj je Slovenija tesno zmagala s 35.34) kot kaže zadnjič sedel na vročem selektorskem stolčku.

Na njegovo mesto naj bi namreč v prihodnjih dneh sedel Miro Požun, ki je praktično že začel z delom. Ni znano, ali ima pripravljen program dela, saj bo moral v skromnem mesecu pripraviti izbrance na EP, zato pa očitno veliko časa telefonira. Tako je v zadnjih dneh poklical Romana Pungartnika, menda celo Aleša Pajoviča, odgovori igralcev o njihovem igranju za izbrano vrsto pa so bili negativni. Ob vseh teh klicih pa na tiste od medijev še danes dopoldan ni odgovarjal.

Roman Pungartnik je bil nad Požunovim klicem presenečen.
Roman Pungartnik je bil nad Požunovim klicem presenečen. FOTO: Slavko Kolar

Požun se zaveda, da bo moral reprezentanco sestavljati brez igralcev že "pokojnega" moštva s Prul, ki nimajo želje po igranju pod Požunovo taktirko. Požun je bil pred leti trener v Celju, nato pa se je začasno rokometno upokojil. Potem je presenetljivo prevzel mesto trenerja v RK Gorenje iz Velenja, kjer zaradi prevelikega stresa ni zdržal dolgo, trenutno pa je trenerski koordinator velenjskih mladih selekcij. Požun je nazadnje potrdil, da se je pogovarjal z odgovornimi na Rokometni zvezi Slovenije (RZS) , vendar ni še nič dorečenega.

Prulčani ne bodo igrali

Požun bo moral hitro najti menjave za nekatere igralce, ki so prav pod taktirko Kamenice nekoč igrali na Prulah. V tem trenutku je namreč že jasno, da za reprezentanco ne bo igral Uroš Zorman, zaradi poškodbe bo manjkal Matjaž Brumen, vprašljiv je tudi Jure Natek, bržkone pa se bosta omenjenim pridružila še Ognjen Backović in Zoran Lubej. Tudi nekateri (nekdanji) celjski rokometaši so mnenja, da je odločitev RZS, da tik pred začetkom priprav na EP zamenja selektorja, nesmiselno.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dput
04. 12. 2007 19.52
gsport :Ne rabmo takih igralcev k igrajo za selektorja. Rabmo take k igrajo za Slovenijo! prav tako pa ne rabimo ljudi, ki delajo za lastno korist ne pa za korist slo rokometa. če je menjava trenerja v tem trenutku koristna za naš rokomet,potem smo pa res nizko padli. a se sploh zavedajo kaj bodo s tem povzročili??
gsport@siol.net
04. 12. 2007 18.19
Ne rabmo takih igralcev k igrajo za selektorja. Rabmo take k igrajo za Slovenijo!
nemejugat
04. 12. 2007 17.12
Navijačem bi predlagal da ob takem delu RZS januarja ne pridejo navijat za Slovenijo....morda jih bo bojkot spravil k pameti.
dput
04. 12. 2007 14.55
ja, najboljše da potem rečejo da je kamenica kriv za to, kar se bo dogajalo na EP, pa čeprav bo nekdo drug selektor... povsem očitno je, da bi se ga rad rešili pa ne vedo najbolje kateri razlog bi navedli...bedarija
dam'c
04. 12. 2007 14.16
rover69
04. 12. 2007 13.56
Bedaki na kvadrat!!!! Najbolje lepo zamenjati selektorja, pol igralcev itak ne bo... eto, pa smo pokriti za morebitni neuspeh na prvenstvu!!
dam'c
04. 12. 2007 13.54
Bedaki na kvadrat!!!! Najbolje lepo zamenjati selektorja, pol igralcev itak ne bo... eto, pa smo pokriti za morebitni neuspeh na prvenstvu!!
dam'c
04. 12. 2007 13.52
Najbolje lepo zamenjati selektorja, pol igralcev bo itak manjkalo... eto, pa smo pokriti za morebitni neuspeh na prvenstvu!!
dam'c
04. 12. 2007 13.51
Bedaki na kubik! Najbolje lepo zamenjati selektorja, pol igralcev itak ne bo... eto, pa smo pokriti za morebitni neuspeh na prvenstvu!!
dam'c
04. 12. 2007 13.49
Bedaki na kvadrat!!!! Najbolje lepo zamenjati selektorja, pol igralcev itak ne bo... eto, pa smo pokriti za morebitni neuspeh na prvenstvu!!
dam'c
04. 12. 2007 13.44
Bedaki na kvadrat!!!! Najbolje lepo zamenjati selektorja, pol igralcev itak ne bo... eto, pa smo pokriti za morebitni neuspeh na prvenstvu!!
sstok@email.si
04. 12. 2007 13.15
Naj uganem. Kamenica je ob prekinitvi pogodbe v Celju zahteval, da ga izplačajo do konca in očitno ni pristal na "dogovor". In sedaj mora zapustiti reprezentanco. Nič za to, če bomo nastopili z drugo postavo. To bo očitno še eno prvenstvo, ki ga moramo pozabiti še preden se je začelo. Sramota za vodstvo RZS.
dobrivoj
04. 12. 2007 12.48
Sramotno dejanje RZS, v kolikor vse to drži.
grega.vovk@gmail.com
04. 12. 2007 12.20
Kreteni! A se potem lahko se jaz prijavim za mesto selektorja? :) ... Sem se pripravljen preseliti v Celje :) ... Ocitno nobenemu vec ni mar za stroko in rezultate ... Rokometno zvezo spreminjajo v podjetje, kjer se bodo upostevali lastni interesi. Navijaci in ljubitelji rokometa bomo pa zvisel ...