Šport

Požun novi selektor

Ljubljana, 06. 12. 2007 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na seji potrdilo Mira Požuna za novega selektorja slovenske moške reprezentance.

Člani predsedstva - od dvajsetih se jih je odzvalo šestnajst - so glasovali prek telefona, telefaksa ali elektronske pošte, Miro Požun pa je prejel petnajst glasov podpore. V sredo je predsednik RZS Žiga Debeljak razdrl pogodbo z dosedanjim selektorjem Kasimom Kamenico.

Mira Požuna čaka selektorska naloga.
Mira Požuna čaka selektorska naloga. FOTO: POP TV

"Vesel sem, da je predsedstvo RZS na današnji seji za novega selektorja moške članske reprezentance imenovalo Mira Požuna. Prepričan sem, da bo s svojimi dolgoletnimi izkušnjami, strokovnim znanjem in ugledom, ki ga uživa v slovenskem rokometu, uspešno opravljal funkcijo selektorja in trenerja moške članske reprezentance, pri čemer bo užival polno podporo predsedstva RZS. Dalj časa smo iskali primernega kandidata z ustreznimi izkušnjami, strokovnimi znanji in ugledom, ki bi se v okviru svojih profesionalnih zadolžitev ukvarjal le s treniranjem članske reprezentance in koordinacijo vseh ostalih moških reprezentanc," je v izjavi za javnost med drugim zapisal predsednik RZS Žiga Debeljak, ki še vedno ni navedel pravega in argumentiranega razloga za zamenjavo Kamenice na mestu prvega strokovnega moža elitne moške izbrane vrste.

Požun, ki je slovensko reprezentanco že vodil na svetovnem prvenstvu na Islandiji leta 1995, prva resna preizkušnja čaka od 17. do 27. januarja prihodnje leto na Norveškem. V Skandinaviji bo Slovenija nastopila na evropskem prvenstvu, v prvem delu pa se bo pomerila s Hrvaško, Poljsko in Češko. 64-letni strokovnjak je najbolj zvezne trenutke kariere doživel leta 2004, ko je s Celjani slavil v evropski ligi prvakov. Požun je podpisal pogodbo z RZS do 31. avgusta prihodnje leto z možnostjo podaljšanja svojega mandata.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bad__bull@hotmail.com
07. 12. 2007 12.06
Požun se hvali da se je pogovoril s trenerji klubov o prevzemu reprezentance.Ali ima toliko hrabrosti in pove imena teh trenerjev?Mislim da ne ker močno dvomim da bi lahko naštel vsaj dva in bi ona tudi potrdil.
bad__bull@hotmail.com
06. 12. 2007 17.54
Debeljak je res marioneta v rokah BOTROV.Ali ne ve da je tudi Kamenica prost in bi tudi on lahko vodil reprezentanco.Kot sem že enkrat povedal naj se Požun raje kopa v Banovcih resno vodenje reprezentance pa naj prepusti skupaj z Debeljakom bolj sposobnim.Debeljak bo kmalu letel tudi iz Merkatorja.Potem pa naj išče svoje botre in se jim joka.Upamo lahko le da se igralci ne bodo obrnili proti trenerju,saj vemo da je nezadovoljen igralec praviloma slab igralec.Namerno ali nenamerno.Upam le da po prvenstvu Požun za neuspeh ne bo krivil Kamenico,da ni imel sam dovolj časa.KAMENICA ZAME SI CAR.
doki007@email.si
06. 12. 2007 17.31
ha ,...verjetno bo mel problem s sestavo reprezentance ,....!!!! ---to da se politika meša v šport je pa višek ,....sej to je za našo državo že normalno ,.... ---ŽELIM MU DA BI MEL VELKE TEŽAVE PRI SESTAVI EKIPE ,...!!
xxl.2005@gmail.com
06. 12. 2007 17.17
"Dalj časa smo iskali primernega kandidata z ustreznimi izkušnjami,..." pravi Debeljak, zadnjič pa je govoril, da on nč ne ve, da bi kdo menjal trenerja. Tale Debeljak me malo spominja na Debilaka. Še posebej, ko sem ga videl na televizijo ko so govorili o maržah.