Šport

Poslastica v Avstraliji

Melbourne, 23. 01. 2008 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V polfinalu teniškega odprtega prvenstva Avstralije bomo lahko videli pravo poslastico. Med seboj se bosta namreč pomerila Federer in Đoković.

Ana Ivanović je kravato zavezala Venus Williams.
Ana Ivanović je kravato zavezala Venus Williams. FOTO: Reuters

Tretji nosilec teniškega OP Avstralije Srb Novak Đoković se je z gladko zmago nad petim nosilcem Špancem Davidom Ferrerjem zlahka uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril s Rogerjem Federerjem. Enak dosežek je uspel njegovi rojakinji Ani Ivanović, ki je odpravila Američanko Venus Williams, ter Slovakinji Danieli Hantuchovi, ki je izločila poljsko presenečenje Agnieszko Radwansko.

Novak Đoković je domov poslal Davida Ferrerja.
Novak Đoković je domov poslal Davida Ferrerja. FOTO: Reuters

Naprej se je v zadnjem dvoboju dneva zlahka uvrstil tudi prvi nosilec Federer, ki je s 7:5, 7:6 (5) in 6:4 premagal Blaka in s tem prišel do rekordne 15. zaporedne uvrstitve v polfinale turnirjev za veliki slam ter z zmago proti Blaku ostal še naprej številka 1 svetovnega tenisa, kjer je že 209 tednov. Če bi namreč Federer izgubil dvoboj in bi Rafael Nadal nato dobil OP Avstralije, bi ga Španec zamenjal na vrhu lestvice ATP. "Slišal sem govorice o tem, da bi lahko izgubil. A sam nisem niti pomislil na takšen scenarij," je dejal Federer.

Potem ko je tretja nosilka Srbkinja Jelena Janković iz nadaljevanja v četrtfinalu izločila branilko naslova, Američanko Sereno Williams, je četrta nosilka Ivanovićeva na peti celini tokrat v dveh nizih s 7:6 (3) in 6:4 premagala njeno starejšo sestro Venus. Gladka zmaga Đokovića nad Ferrerjem s 6:0, 6:3 in 7:5 pa pomeni, da bo imela Srbija na letošnjem uvodnem turnirju za veliki slam v sezoni kar tri polfinaliste.

Tudi za Sereno Williams je bila usodna srbska igralka.
Tudi za Sereno Williams je bila usodna srbska igralka. FOTO: Reuters

Med Ivanovićevo in finalnim nastopom po zmagi nad Venus Williams zdaj stoji Slovakinja Daniela Hantuchova, ki je v četrtfinalu dvakrat s po 6:2 "odpihnila" poljsko najstnico Agnieszko Radwansko. Za starejšo izmed sester Williams je četrtfinalni poraz pomenil žalosten konec, saj si ameriška zvezdnica štirim wimbledonskim naslovom in dvema kronama z OP ZDA močno želi dodati še naslov v Melbourne Parku. Dvajsetletna Ivanovićeva je osmo nosilko odpravila po pravem trilerju, ki je gledalce na osrednjem igrišču spravil na noge, in se tako prvič v karieri uvrstila med najboljše štiri.

Medtem ko se bo Ivanovićeva v polfinalu pomerila s 25-letno Hantuchovo - ta se je prvič v karieri prebila do polfinala katerega od turnirjev za veliki slam -, pa se bosta v drugem polfinalu "udarili" tretja nosilka Jankovićeva in peta nosilka Rusinja Marija Šarapova, ki je zlahka izločila tudi prvo igralko sveta, Belgijko Justine Henin.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deattack@email.si
23. 01. 2008 12.16
konc konc :D kaj to delajo uf uf .. aja za 24ur bi prosu da popravjo tm oz se zjasnijo kaj misljo glede s tem da se ana prvic uvrstila med 4 najbolse, a to v austrailiji al nasploh na grand slamu, ker na roland garosu je bla ce se ne motm v finalu .. lp