Šport

Poraženi Jeseničani

Jesenice, 07. 11. 2006 22.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 18. kroga avstrijske lige Ebel doma izgubili z Red Bull Salzburgom z 1:4.

Salzburg je bil za Acroni premočen tekmec
Salzburg je bil za Acroni premočen tekmec FOTO: POP TV

Najbogatejše moštvo v ligi je bilo v 18. krogu avstrijskega prvenstva premočan nasprotnik za Jeseničane, ki so po seriji zmag zdaj doživeli drugi zaporedni poraz. Na njihovo srečo pa je spodrsnilo tudi Innsbrucku, ki je v gosteh kar z 2:9 klonil proti Linzu, s čimer so Gorenjci ostali le dve točki oddaljeni od "zgornjega doma" na lestvici.

Salzburg je z enostavno in zelo preudarno igro zasluženo premagal domače, ki tokrat niso bili razpoloženi. Slovenske prvake je zmedel že prvi zadetek, ki so ga gostje dosegli po vsega 36 sekundah kazni za domačega branilca Uroša Vidmarja že v drugi minuti tekme. Tudi silovit pritisk in številni streli, ki so jih domači sprožali proti zanesljivemu vratarju gostov Divisu v nadaljevanju prvega dela niso prinesli tako želenega zadetka, zato pa so gostje znali kaznovati napako v jeseniški obrambi in si zagotovili miren prvi odmor; na 2:0 je povišal Harand v 15. minuti.

Na Jesenicah bodo morali na poraz s Salzburgom hitro pozabiti, saj že v naslednjem krogu v petek gostijo vodilno moštvo, beljaški VSV.

Nadaljevanje, po prvi tretjini je vratar domačih Seamus Kotyk prepustil mesto Gabru Glaviču, ni prineslo preobrata. Gostje so spretno izkoriščali številčne prednosti, v tem elementu igre so bili uspešni še dvakrat - enkrat so imeli na ledu dva igralca več -, domači pa v drugem delu niso bili nevarnejši, saj so na gol gostov streljali le petkrat. V zadnjem delu so imeli Salzburžani že po dobri minuti veliko priložnost za povišanje vodstva, saj so imeli kar debelo minuto dva igralca več na ledu, a je obramba, z zanesljivim Glavičem na čelu, tokrat svoje delo opravila odlično. Podobno slabo so ob enaki prednosti na polovici zadnjega dela igrali tudi domači, ki pa le niso ostali brez častnega zadetka. Zanj je tri minute pred koncem poskrbel Aaron Fox.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2000, sodniki: Ira, Wohlmuth, Zehenthofer (vsi Avstrija)
Strelci: 0:1 Banham (Artursson, M. Pewal, 2.), 0:2 Harand (Kasper, 15.), 0:3 Trattnig (Artursson, M. Pewal, 30.), 0:4 Koch (Lakos, Kalt, 34.), 1:4 Fox (D. Rodman, 57.)
Kazenske minute: Acroni Jesenice 20 + 30 (Varl), Red Bull Salzburg 22 + 10 (Ulrich)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.