Šport

Poraz na uvodni tekmi

Jesenice, 22. 09. 2006 22.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v prvem krogu avstrijske lige Ebel na domačem ledu izgubili z Innsbruckom.

Acroni Jesenice - Innsbruck 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

Premierna tekma Jeseničanov v avstrijski ligi se je v dvorani Podmežakla pričela z nagovorom avstrijskega veleposlanika v Sloveniji, nekaj besed pa sta dodala še jeseniški predsednik in direktor. Domači navijači pa so aplavz namenili še slovenski tekaški šampionki Jolandi Čeplak, ki ji je pripadel uvodni met, v dar pa je dobila dres železarjev.

Premiera domačih tako ni bila uspešna, naslednjo priložnost pa bodo imeli že v nedeljo, ko se bodo pomerili s celovško ekipo KAC
Premiera domačih tako ni bila uspešna, naslednjo priložnost pa bodo imeli že v nedeljo, ko se bodo pomerili s celovško ekipo KAC FOTO: POP TV


Da bo kriterij sojenja v ligi Ebel strog, je že po minuti tekme nakazal glavni sodnik, ki je na kazensko klop najprej poslal Lukasa Schwitzerja, kmalu pa se mu je pridružil še Miha Rebolj, vendar ne eni ne drugi niso bili uspešni. Zato pa je uspelo zadeti gostom v šesti minuti ob izenačenih močeh po nekoliko nespretnem posredovanju jeseniških branilcev pred svojimi vrati. Domači so v prvem delu igrali nekoliko živčno, a jim je kljub temu pol minute pred piskom sirene uspelo izenačiti preko Foxa, ki je izza gola presenetil Clausa Dalpiaza. Drugi del se je za varovance Matjaža Kopitarja pričel slabo, saj so zadetek prejeli že po 18 sekundah, a so se hitro vrnili in z zadetkoma Davida Rodmana in Foxa prišli do prvega vodstva. V obdobju med 5. in 15. minuto drugega dela so imeli še kopico priložnosti, a niso uspeli zatresti mreže. Kar ni uspelo domačim, je gostom, ki jim je slabi dve minuti pred koncem uspelo izenačiti, le pol minute kasneje pa so vnovič povedli, potem ko se je plošček odbil od Goličičeve drsalke in končal za Hočevarjevim hrbtom.

V zadnjem delu so domači spet potisnili goste v obrambo, vztrajnost pa je bila poplačana na polovici zadnjega dela, ko je odlično podajo Foxa v vnovično izenačenje spremenil Mitja Robar. A je bilo veselje spet kratko, saj je Cornacchia s skoraj polovice igrišča bolj podal kot pa streljal, a je plošček pred Hočevarjem odskočil in ga presenetil. Sledilo je nekaj izključitev na domači strani, a gostje niso bili nevarni, tako kot tudi ne domači, čeprav so imeli v zadnjih treh minutah kar minuto in 32 sekund dva igralca več na ledu, vendar so ostali tudi brez strela. 

Izidi 1. kroga avstrijske lige:

- Izidi, 1. krog:
- petek, 22. september:
||Acroni Jesenice - Innsbruck     |     4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Black Wings Linz - Graz 99ers    |    3:2 (0:1, 0:0, 3:1)
Vienna Capitals - KAC Celovec    |    4:2 (1:1, 3:1, 0:0)||

- četrtek, 21. september:
||Red Bull Salzburg - VSV Beljak   |    5:3 (3:1, 2:2, 0:0)||

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferrari
23. 09. 2006 15.03
Kako pravi ribiški pregovor;Prve ribe se nazaj v vodo vrne.Tako bo tudi s Jesenicami.SE strinjam s teboj User,še lepše bi bilo,če bi vse tekme naših hokejistov v avstriski ligi tudi prenašali,kajti imamo slab nogomet in človek potrebuje dobre tekme,da se malo razbremeni. Moje mnenje je,da imamo premalo športa na naših tv.Tisto,kar pa je pa je,je v 90%slaba predstava ali pa neumesni komentarji naših novinarjev.Pa še to sedaj si lahko vzamejo vsi navijači za vzor kako se obnaša na raznih tekmah(hokejskih),na pa tako kot se obnašajo naši navijači v hokeju,nogometu ter vaterpolu.
user491
22. 09. 2006 22.47
bravo naši. folk, avstrijska liga je močnejša kot si mislite. lepo bi bilo da bi še vsaj 1 naš klub biu sposoben za avstrijsko ligo. poraz ne pomeni da smo slabi, pač preprosto tekmujemo z res močnimi nasprotniki. kaj mislite da avstrijci ne igrajo s tujci ? ? ? tud mi jih bomo moral par ubodt. JE-SE-NI-CE