Šport

Poraz Jesenic

Gradec, 05. 11. 2006 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v 17. krogu avstrijske hokejske lige Ebel v gosteh izgubili z moštvom Graz 99ers.

Ritem v avstrijski hokejski ligi je izjemno naporen, saj si tekme sledijo vsak drugi dan, "železarji" pa so tokrat gostovali na Štajerskem, kjer so pred slabim mesecem dni začeli svoj pohod proti četrtemu mestu. Takrat so namreč po izvajanju kazenskih strelov premagali tokratne gostitelje in po šestih porazih razveselili svoje navijače, tokrat pa so želeli nadaljevati niz zmag.

Zaključek tekme je prinesel veliko razburljivih trenutkov, najbolj pa sta gledalce ogrela oba vratarja Nestak in Kotyk
Zaključek tekme je prinesel veliko razburljivih trenutkov, najbolj pa sta gledalce ogrela oba vratarja Nestak in Kotyk FOTO: POP TV

Tekma se je pričela s pobudo domačih, ki so v prvih minutah nekajkrat ogreli vratarja Seamusa Kotyka, a je slednji večkrat pokazal veliko mero znanja. Ko so se gostje otresli uvodnega pritiska domačih, so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a je imel tudi novinec v vratih Gradca Pavel Nestak sinoči svoj dan, nemočen pa je bil pri vodilnem zadetku za goste, ko je Pare po strelu Polončiča tik pred njim ploščku spremenil smer. Toda veselje gostov je trajalo kratek čas, kajti po minuti in enajstih sekundah je najboljši strelec lige Greg Day ušel gostujoči obrambi in z igralcem manj izenačil.

V nadaljevanju so imeli slovenski prvaki pobudo in številne priložnosti, vendar Razingar, Pare in D. Rodman niso bili dovolj natančni pri zaključnih strelih, svoje pa je dodal še domači vratar. Tudi igra z igralcem več Jeseničanom tokrat ni stekla, domači pa so si nekaj lepih priložnosti priigrali predvsem po protinapadih, tako da je bil tudi Kotyk precej zaposlen, a tudi sila zanesljiv.

Kljub temu ni mogel ubraniti močnega strela Brunneggerja po slabih treh minutah zadnjega dela, ki se je sicer začel z izključitvijo Sotlarja, a so številčno prednost domačih "železarji" ubranili, nekaj sekund pozneje pa prejeli zadetek. Po njem se je sicer nadaljevala ofenziva gostov, igralo se je praktično le na en gol, toda Nestak je jeseniške napadalce spravljal v obup, dvakrat pa je domačega vratarja rešila še vratnica.

Zaključek tekme je prinesel veliko razburljivih trenutkov, najbolj pa sta gledalce ogrela oba vratarja Nestak in Kotyk, ki sta se spoprijela na sredini igrišča, za boksarski vložek pa sta si prislužila po šest minut kazni, jeseniški čuvaj mreže pa je ledeno ploskev zapustil, ker si je nekoliko poškodoval prst. Zadnji dve minuti so imeli gostje še igralca več na ledu, a česa več od vratnice Pareja jim ni uspelo zadeti, tako da so na koncu morali stisniti roke domačim, čeprav so jih v razmerju strelov na gol nadigrali (42:29), v zadnjem delu s kar 16:4, a štejejo le zadetki.

Statistika tekme:

Dvorana Liebenau, gledalcev 2500, sodniki: Laengle, Mutz in Riefer (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Pare (Polončič, 14.), 1:1 Day (Washburn, Brule, 15.), 2:1 Brunnegger (Kniebuegel, Herzog, 43.).
Kazenske minute: Graz 99ers 18, Acroni Jesenice 14 minut.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kgb@akcija.net
05. 11. 2006 22.57
se zgodi, bodo pa zato v torek in petek zmagal