Šport

Popoln izkupiček Slovencev

Ljubljana, 27. 11. 2007 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Hokejska kluba ZM Olimpija in Acroni Jesenice sta v 26. krogu avstrijske lige EBEL vknjižila zmagi.

Jeseničani so pred domačimi gledalci s 3:2 ugnali Innsbruck.
Jeseničani so pred domačimi gledalci s 3:2 ugnali Innsbruck. FOTO: Damjan Žibert

Jeseniški hokejisti so vnovič navdušili gorenjske ljubitelje hokeja. Pred dnevi so v Innsbrucku ugnali avstrijsko moštvo, vajo pa so ponovili tudi v Podmežakli. Tudi fenomenalni Seamus Kotyk, lani še član Acronija, ni mogel zaustaviti vseh strelov slovenskih viceprvakov. Njegovo mrežo je šele v drugi tretjini kot prvi zatresel Šved Conny Strömberg, kar je dalo krila varovancem Kima Collinsa.

Tako so takoj na začetku 3. tretjine prek Jurija Goličiča povedli že z 2:0, a Avstrijcev to ni zmotilo. Craig Darby je v 45. minuti znižal na 2:1 in prava borba se je šele začela. Varovanci Pata Cortine so namreč napadli na vso moč, enega redkih napadov v zadnjih desetih minutah obračuna pa je v zadetek še enkrat pretvoril Goličič (3:1). Na tribunah Podmežakle se je tako začelo slavje, ki pa ga je na kratko uspel utišati Pierre Dagenais. S svojim zadetkom štiri minute pred koncem je tako poskrbel za peklensko končnico, kljub vsemu pa so Gorenjci zadržali vse silne nalete gostov in vknjižili nove točke.

Acroni Jesenice – Innsbruck 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Strömberg (38.), Goličič (42., 52.); Darby (45.), Dagenais (55.)

Ljubljančani ugnali Gradec

Hokejisti ZM Olimpije po prihodu trenerja Mikea Posme očitno napredujejo.

Tako je vsaj izgledalo v dvorani Tivoli, kjer so na kolena položili goste iz Gradca. Že v prvi tretjini so ljubitelji tega atraktivnega športa videli kar 5 zadetkov. Prvi so mrežo vratarja Alexa Westlunda zatresli Avstrijci, natančen pa je bil Tommy Jakobsen. Domačini pa se zaradi zgodnjega zadetka niso zmedli. Najprej je rezultat izenačil Kevin Mitchell, nato pa ga je še z enim zadetkom dopolnil sila razpoloženi branilec Žiga Pavlin. Na semaforju je bil rezultat po vsega 6. minutah obračuna že 2:1. Štiri minute pa so ljubljanski navijači še enkrat oživeli. Zadel je Kenny Corupe. Tik pred koncem prve tretjine je končni izid prvega dela postavil Andreas Kleinheinz.
V drugem delu tekme pa se je zgodba ponovila. Najprej je zadel Jakobsen, nato Pavlin, zaključek druge tretjine pa je z zadetkom začinil še Egon Murič.

Ljubljančani so tako pred sklepnim delom tekme imeli dva zadetka prednosti, kot se je kasneje izkazalo pa je bil to tudi končni izid tekme.

ZM Olimpija – Graz 99ers 5:3 (3:2, 2:0, 0:0))
Mitchell (5.), Pavlin (6., 37.), Corupe (10.), Murič (40.); Jakobsen (4., 33.), Keinheinz (16.)


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GSG-9
27. 11. 2007 22.05
Čestitke obema našima kluboma :D Bravo Olimpija, bravo Jesenice.