Šport

Polfinalni tekmeci Čopa in četverca

Sevilla, 17. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na veslaškem svetovnem prvenstvu v španski Sevilli bodo v četrtek na sporedu polfinalni dvoboji. Zdaj so že znani polfinalni tekmeci Iztoka Čopa in slovenskega četverca brez krmarja.

image (28)
image (28) FOTO: 24ur.com

Slovenski skifist Iztok Čop se je z zmago v kvalifikacijah neposredno uvrstil med dvanajst najboljših veslačev, kar je uspelo tudi Nemcu Marcelu Hackerju in Norvežanu Olafu Tufteju.

Neposredno v polfinale so se prebili tudi veslači slovenskega četverca brez krmarja (Matej Prelog, Rok Kolander, Milan Janša in Jani Klemenčič), torkovi repasaži pa so razkrili imena tekmecev obeh slovenskih čolnov.

Poleg omenjene trojice med skifisti so si po torkovih repasažih nastop v polfinalu z uvrstitvami na prva tri mesta v svojih skupinah zagotovili še Čeh Vaclav Chalupa, Nizozemec Dirk Lippits, Argentinec Santiago Fernandez, Američan Aquil Hashim Abdullah, Slovak Jan Žiška, Bolgar Ivo Janakijev, Avstrijec Ralph Kreibich, Italijan Luca Ghezzi in Finec Jaakko Hasu.

Mateju Prelogu, Roku Kolandru, Milanu Janši in Janiju Klemenčiču pa se bodo v četrtkovem polfinalu poleg Angležev in Nemcev pridružili še čolni Francije, Nove Zelandije, Češke, Nizozemske, Poljske, ZDA, Italije, Bolgarije in Danske.

SORODNI ČLANKI